Balıkesir'de çıkan orman yangını itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda söndürüldü

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı kırsal Darıçukuru Mahallesi mevkiinde gece geç saatlerde çıkan orman yangını yüreği ağzına getirdi. Trafodan kaynaklı çıkan yangın ekiplerin 4 saatlik mücadelesi ardından söndürüldü.

Balıkesir'de çıkan orman yangını itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda söndürüldü

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde gece geç saatlerde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin 4 saat süren uzun uğraşlarının sonucunda söndürüldü. Havadan müdahalenin yapılamadığı yangın ekipleri hayli zorladı. Karadan müdahale ile 4 saatin sonunda söndürülen yangının ardından bölgede soğutma çalışmaları başlatıldı. 

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE YAYILDI

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı kırsal Darıçukuru Mahallesi mevkisinde trafodan kaynaklı çıkan yangın 4 saatte kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın bozuk ormanlık alana sıçradı. Yer yer mera, yer yer ağaçlık alanların hasar gördüğü yangın alevler rüzgarın etkisi ile geceyi aydınlattı.

 

Balıkesir'de çıkan orman yangını itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda söndürüldü - Resim : 1

''YANGIN YILDIRIM DÜŞMESİ YA DA FARKLI BİR NEDENDEN ÇIKTI''

Havadan müdahalenin yapılamadığı yangına orman ve itfaiye ekipleri karadan müdahalede bulundu. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul da yangın alanında hem ekipleri denetledi, hem de yangını yerinden takip etti. Başkan Cankul, "Yangın yıldırım düşmesi yada başka bir sebepten çıktı. Çalılık bir bölge. Rüzgar dolayısı ile hızla büyüdü. Bu noktada birbirine yakın mahallelerimiz var. Orman teşkilatımız, belediyemizin ekipleri hızlı şekilde intikal etti ve yangını kontrol altına aldılar" dedi.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede sağanak yağış başladı.

 

Balıkesir'de çıkan orman yangını itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda söndürüldü - Resim : 2