Marmara Adası'ndaki yangın kontrol altına alındı

Balıkesir'de Marmara Adası Mestanağa mevkiinde çıkan ve yerleşim yerlerine kadar ilerleyen orman yangını kontrol altına alındı.

Marmara Adası'ndaki yangın kontrol altına alındı

Ormanlık alanda çıkarak yerleşim alanlarına kadar ilerleyen yangın iki evin yanmasına neden olmuş ve korkutucu bir hal almıştı. Yangında jandarma lojmanları da zarar gördü.

 

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy,  yaptığı açıklamada, rüzgarın çok etkili olduğunu ifade ederek, "Üst kesimlerde bulunan ahırların ve içindeki hayvanların ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Telef olan hayvanların olduğu yönünde bilgi alıyoruz." diye konuştu.

60 ev tahliye edildi

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının yerleşim yerlerine sıçraması nedeniyle 2 evin yandığı, yaklaşık 60 evin de tahliye edildiği belirtildi.
Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangında 4 itfaiye eri ve bazı vatandaşlar dumandan etkilendi.

 

jandarma lojmanları zarar gördü

Orman yangınında ayrıca çok sayıda hayvanın telef olduğu, jandarmaya ait lojmanların da zarar gördüğü öğrenildi. 

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yangının rüzgarın çok şiddetli esmesi ve yön değiştirmesi nedeniyle kontrol altına alınmasında zorluk çekildiğini ifade etmişti. 

- Dursunbey'deki yangın söndürüldü

Öte yandan Dursunbey ilçesinde Alaçam Dağlarında başlayan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Çıkan yangında yaklaşık 10 hektarlık alan zarar gördü. 

Dursunbey’in Alaçam Dağlarında öğle saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangında 10 hektarlık alan küle dönerken soğutma işlemleri devam ediyor. 7 helikopterin müdahale ettiği yangında, orman bölge müdürlüğüne bağlı arazözler, büyükşehir ve Dursunbey belediyesine bağlı ekipler ve köylüler görev aldı.