Sorunlu kredide düğmeye basıldı! Öteleme geliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından sorunlu krediler için yeniden öteleme imkanı sunacak olan düzenleme üzerinde çalışmalar başladı.

Sorunlu kredide düğmeye basıldı! Öteleme geliyor

Bankalara ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi borcu olanların yanı sıra ticari kredi borcu bulunan esnaf ve işletmeleri de sevindirecek yeni bir haber daha duyuruldu. Bankacılık kaynakları tarafından Reuters'e yapılan açıklama ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından sorunlu krediler için yeniden öteleme imkanı sunacak olan bir düzenleme üzerinde çalışmalar başladı. 

Bankalar vermiş oldukları krediler için belirli bir ödeme takvimi oluşturuyor. Bu ödeme takvimi ile kullandırılan kredi tutarı aylık taksitlere bölünür ve her taksit tutarı için bir son ödeme tarihi belirleniyor. Son ödeme tarihi geçmesine rağmen ödenmeyen kredi borcu için uygulanan süreye ise yasal takip süresi adı veriliyor. 

Son tarih 31 Aralık

Bankaların kara listelerinde olan vatandaşlar için kredi onayı vermedikleri gibi kredi sicili bozuk olan kişilerin bir daha bankalardan kredili ürünler için onay almalarını zorlaştırıyor.  Hatırlanacağı üzere koronavirüs salgınının ilk patlak verdiği dönemde 20 Mart 2020 tarihinde yasal bir düzenlemeye gitmiş ve kredilerin geri ödemesi için 90 günlük süreyi 180 güne uzatmıştı. Aralık içinde karara bağlanması gereken konuda bu ay içerisinde takibe atılma süresini yeniden 6 ay daha uzatmak adına çalışmaların başladığı belirtiliyor.