Pena kalede güven veriyor

Barcelona - Galatasaray maçında sahanın en iyisi olarak sarı-kırmızılıların file bekçisi Inaki Pena gösterildi

Pena kalede güven veriyor

Barcelona - Galatasaray maçında sahanın en iyisi olarak sarı-kırmızılıların file bekçisi Inaki Pena gösterildi.

Barcelona'dan kiralık olarak Galatasaray’da oynaması ve bonservisini elinde bulunduran takımın galibiyetini engelleyen isim olması büyük yankı uyandıran genç kaleci İspanya’da manşetlere çıktı!

Pena mı? Muslera mı?

Inaki Pena dün gece performansı ile kendine hayran bıraktı. Genç eldiven yaptığı kurtarışlar ile büyük beğeni topladı.

Muslera'nın tam anlamıyla iyileşmesinin ardından Torrent'in ne yapacağı oldukça merak konusu. 

Pena kalede güven veriyor - Resim : 2

Pena manşetlerde!

İspanyol haber ajansı Europa Press, bu maçı abonelerine ‘Inaki Pena, Barça’yı iptal etti’ başlığıyla geçti.

Haberde “Barcelona’dan kiralık Galatasaray’da oynayan file bekçisi gecenin sürprizi oldu. Barça’ya kendisini kanıtladı ve gelecek sezon kadroda yere talip olduğunu gösterdi” denildi.

Katalan Sport gazetesi ‘Inaki Pena, Depay’ı tekrar ilk 11’e döndüğüne pişman etti’ başlıklı haber yayınladı.

Haber içeriğinde “Sakatlığı nedeniyle Bayern maçından beri Xavi’nin 11’inde yer almıyordu. Sakatlık sonrası ilk kez ilk 11 çıktığı maçta iyi şutlar çekti ama Galatasaray kalecisi harika kurtarışlar yaptı” denildi.

Katalan yayın organı Mundo Deportivo ‘Inaki Pena Barcelona formasına adaylığını açıkladı’ başlıklı haber yayınladı: “Pena Barcelona karşısında parıldadı. Çok iyi kurtarışlar yaptı, kalede güven verdi. Adeta Barcelona’nın kadrosunda iyi kaleciler olduğunu hatırlatır gibiydi.”

Galatasaray'da Fernando Muslera, Barcelona karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu.

"Camp Nou bir futbol tapınağı. Burada oynamak her oyuncu için bir hayaldir." diyen deneyimli kaleci, "Bir tek Inaki'yle konuşmadım. Tüm takımla konuştum. Inaki burayı tanıyor. Onun da yardımıyla birlikte bu maça hazırlandık." ifadelerini kullandı.

Sahalara geri dönmesi için konuşan Muslera, "Kendimi taraftarlar sayesinde hep iyi hissettim. Onlar bizim 12 numaramız. Onlar için hep en hazır halimle sahada olmaya çalıştım." dedi.

Tur için açıklama yapan 35 yaşındaki file bekçisi, "Bu sonuçta futbol. Sonuçları tahmin etmek çok zordur. Bunu 2 maç sonunda göreceğiz." sözlerini kullandı.