Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı: Ayhan Bilgen ve Doğu Perinçek ne konuştu?

Kerem Kırçuval'ın sunduğu, TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programında HDP'den ayrıldıktan sonra Doğu Perinçek ile bir araya gelen Ayhan Bilgin'in görüşmesinin detaylarını programın konuğu Barış Yarkadaş aktardı.

TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programında Halkların Demokratik Partisi (HDP)'den ayrıldıktan sonra Doğu Perinçek ile görüşmesini geçtiğimiz hafta aktaran Korkusuz Gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, ikilinin görüşmesine dair detayları canlı yayında açıkladı.

 

İkilinin görüşmesini aktardıktan sonra Türkiye'nin gündemine bu konunun oturduğuna dikkat çeken Yarkadaş, "Ayhan Bilgen belki de kendisine yönelik bu tepkilerden sonra partiyi bile kuramayacak. Konuştukları konu şu; Ayhan Bilgen, HDP ile terör örgütü PKK arasında var olduğu söylenen ilişkiden rahatsız olduğunu ve bu ilişkiyi, bu ithamları izleyeceği politikalarla bitirebileceğini söylüyor. Doğu Perinçek ise iddialara göre, bunun gerçekleşemeyeceğini, HDP'nin sosyolojik ve siyasi yapısının başka bir kulvarda olduğunu söylüyor. Buna benzer bir konuşma yapıyorlar" dedi.

 

İkilinin görüşmeye dair herhangi bir fotoğraf veya resmi bir açıklamada bulunmadığını belirten Yarkadaş, Bilgen'in yalnızca, "Ben herkes ile görüşürüm" açıklamasının olduğunu ve bu yüzden Bilgen'in işin altından çıkamadığını söyledi.