Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti! ERG İnşaat’ın usulsüzlükleri… “Zaten hak etmedikleri parayı istiyorlar”

tv100'ün gündem belirleyen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, ERG İnşaat'ın ek ödenek talebini reddeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Yarkadaş, "Sayın Cumhurbaşkanına da buradan teşekkür ediyorum. Zaten hak etmedikleri parayı istiyorlar” ifadelerini kullandı.

tv100.com yazarları Hacı Yakışıklı, Barış Yarkadaş, Fuat Uğur, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

ERG İnşaat'ın dolar/Euro paritesindeki değişim gerekçe göstererek 1,5 milyar Euro ek ödenek istemesi masaya yatırıldı.

"Zaten hak etmedikleri parayı istiyorlar"

Bu paranın vatandaşın parası olduğunu ve buna itiraz ettiğini ifade eden tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, “Ekonomik ve hukuki gerekçe olmadan bu para verilemez demiştik. Buna rağmen şirket, Ulaştırma Bakanlığı’ndan bu parayı talep etti ve bakanlık kendisi ödeyemediği için topu Hazine’ye attı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu talebi reddetti. Hatta Sayın Nebati’ye de teşekkür etmiştim. Şirket rahat durmuyor ve Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Geliştirme Başkanlığı’na başvurdu. Bu parayı istiyor diye. Bugün edindiğim sıcağı sıcağına bilgiyi paylaşıyorum. Sayın Erdoğan, bu paranın ödenmesini reddetmiş. Sayın Cumhurbaşkanına da buradan teşekkür ediyorum. Zaten hak etmedikleri parayı istiyorlar” ifadelerini kullandı.