Barış Yarkadaş ihale belgelerini canlı yayında açıkladı! Uğur Poyraz'dan yanıt geldi

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın canlı yayında ihale belgelerini açıklayarak "Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 107 milyon liralık ihale alıyor. İBB Ağaç A.Ş. var, başına bir orman mühendisi getiriliyor Ali Sukas. Beyefendinin eşi Berna Hanım İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcısı." demesi üzerine İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'nin HDP'lilerin oylarıyla ihaleler aldığını belirten tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın sözleri üzerine suç duyurusunda bulunan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Yarkadaş'ın ihale belgelerini tv100 canlı yayınında göstermesinin ardından Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına bağlandı.

"Bir ihalenin kişi İYİ Partili olduğu için verilmesi etik dışı bir durum"
Yarkadaş'ın sözleriyle ilgili Poyraz "Burada ‘İhale dağıtılıyor’ dediği zaman kamuoyunun anladığı şey ihale mevzuatına aykırı, ihaleye fesat karıştırma anlamını taşır. Ben bir İYİ Partiliyim ve bundan gurur duyuyorum. Yarkadaş’ın açıklamaları bütün İYİ Partilileri kapsar. Benim suç duyurusunda bulunmamdaki çıkış noktam ‘İYİ Partililere ihale dağıtılıyor’ cümlesi. Bir İYİ Partilinin bir ihaleye girmesi engellenemez ama bir ihalenin kişi İYİ Partili olduğu için verilmesi etik dışı bir durum." dedi. 

"Tartışmanın seyri Yarkadaş’ın bu akşamki açıklamalarıyla değişmiş durumda"
"Tartışmanın seyri ve benim suç duyurumun konusu Sayın Yarkadaş’ın bu akşamki açıklamalarıyla değişmiş durumda" diyen Poyraz "Millet İttifakı’nın 31 martta mücadele vererek elde ettiği belediyeler şu an İçişleri Bakanlığı kontrolörleri tarafından mercek altında tutuluyor. Dolayısıyla buralarda herhangi bir usulsüzlük olduğu takdirde sayfa sayfa işlem tesis ederler." ifadelerini kullandı. 

"Ali Sukas, orman mühendisidir alanında çok uzman bir isimdir, görevinin titizlikle yerine getirmektedir"
Yarkadaş'ın "İBB Ağaç A.Ş. var, başına bir orman mühendisi getiriliyor Ali Sukas. Beyefendinin eşi Berna Hanım İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcısı. Bir bakıyorsunuz 1 aydır oradaki işçiler grev yapıyorlardı peki Ali Sukas’ı İYİ Parti nasıl gidip denetleyebilecek?" sözleri üzerine Poyraz "Ali Sukas, orman mühendisidir alanında çok uzman bir isimdir, görevinin titizlikle yerine getirmektedir. İYİ Partili sıfatını taşıyarak o görevlerdeyseler o zaman bu görevin gereğini yerine getirip getirmediğini denetlemek İYİ Parti’nin sorumluluk alanına giriyor." diye konuştu. 

"Biz HDP’nin kurumsal kimliği ile ilgili ya da ortaya koyduğu siyasete ilişkin bir reaksiyon gösteriyoruz"
Poyraz "Bugün AK Parti’ye olan tutumumuz AK Parti’ye oy veren seçmeni kapsamadığı gibi HDP’ye olan tutumumuz da HDP’li seçmenleri kapsamıyor. Biz HDP’nin kurumsal kimliği ile ilgili ya da ortaya koyduğu siyasete ilişkin bir reaksiyon gösteriyoruz. AK Parti’nin ve MHP’nin tüm propagandalarında dile getirdiği koalisyon dönemini yaşıyoruz yani Cumhur koalisyonunu yaşıyoruz. İYİ Parti’nin CHP ile olan ilişki modeli iş birliği." ifadelerini kullandı.