Barış Yarkadaş ile Hacı Yakışıklı arasında ‘hukuk’ tartışması! "Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması vatandaşın korunmasıdır"

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'da, Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması üzerine tartışma çıktı.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Latif Şimşek, Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Dr. Ali Haydar Fırat, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. TSK'nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması programda masaya yatırıldı.

Fincancı'nın tutuklanması üzerine Yarkadaş ve Yakışıklı arasında 'hukuk' tartışması çıktı. Yakışıklı'nın "Kim olursa olsun, Şebnem Korur değil benim arkadaşım çıksa PKK kanalına gözaltına almaya yazıklar olsun, tutuklamayana yazıklar olsun. Kardeşim PKK kanalına çıksa tutuklamayan devlet, devlet değildir." sözüne Yarkadaş "Bu hukukla bu kadar oynamayın, Bu hukuk herkese lazım" diyerek yanıt verdi. Tutuklama kararıyla ilgili Yakışıklı "Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması vatandaşın korunmasıdır" ifadelerini kullandı.