Barış Yarkadaş’tan dikkat çeken sözler: Kılıçdaroğlu’nun önerdiği o isme Akşener itiraz etmedi

Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programında gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 2018 yılında Kemal Kılıçdaroğlu tarafından önerilen Abdullah Gül'ün adaylığına itiraz etmediğini söyledi. Yarkadaş, Akşener'in 2001 yılında AK Parti'yi kurma sürecinde Gül ve Recep Tayyip Erdoğan ile yakın olduğunu belirtti.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu. Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan ve Gazeteci Barış Yarkadaş, Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programına konuk oldu. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını önerdiği yönündeki açıklaması programda masaya yatırıldı. 

AKŞENER, ABDULLAH GÜL' İTİRAF ETMEDİ"
Yarkadaş "Abdullah Gül’e Meral Hanım itiraz etmedi. Abdullah Gül’le 2001 yılında birlikte parti kuruyordu. Meral Hanıma bir medya patronu ‘Kızım AK Parti’ye gitme, AK Parti’nin geleceği yok, bu parti tutmaz’ deyince AK Parti’nin kurucusu olmaktan vazgeçti. Abdullah Gül’le, Recep Tayyip Erdoğan’la çok yakındı." ifadelerine yer verdi.