Barış Yarkadaş’tan yeni ihale açıklaması! İBB neden 4 şirket çağırdı?

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır’ın sunduğu tv100’de yayınlanan Taksim Meydanı programında İBB’nin Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı projesi ihalesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, "İBB neden sadece 4 firmaya davet gönderdi?" dedi.

Barış Yarkadaş’tan yeni ihale açıklaması! İBB neden 4 şirket çağırdı?

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 14 Eylül’de Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı projesi ihalesiyle sadece 4 şirkete davetiye gönderildiğini söyledi. Yarkadaş” Ekrem Bey aslında açık ihale yapmalı ve örnek olmalı” dedi. 

Barış Yarkadaş’ın açıklamaları şöyle; 

İBB, 14 Eylül günü bir ihaleye çıkıyor. İBB Kaynarca Pendik Tuzla Metro Hattı projesi. Güzel bir proje yapılmalımı, mutlaka yapılmalı... 14 Eylül’de yapılacak ve 4 şirkete davetiye mektubu yazılıyor. Bunlar GÜLERMAK; Türkiye'nin ilk 27 şirketinden biridir. Yapı Merkezi’ne davet verilmiş. Çanakkale'yi yapan şirkettir. Bir de Alarko… Herkesin bildiği bir firma... İÇTAŞ da Yap-işlet devret de çok fazla iş yapan bir firma. 

Bana bilgiyi veren arkadaş belgesini de yollamış. CHP’deki rahatsızlık ise şu; Partili arkadaşlarım “Bunlar olmamalı. Niye 4 şirkete Ekrem Bey davetiye gönderiyor? Aslında açık ihale yapmalı ve örnek olmalı” diyorlar.

Ekrem Bey bu konuyla ilgili sanırım bir açıklama yapabilir. Niye Sadece bu 4 şirkete bu mektup yollandı. 

20 milyarlık bir iş ve herkesin hayatını yakından doğrudan ilgilendiren bir ihale. 

Pendik-Tuzla-Metro Hattı projesiyle ilgili sanırım bir açıklaması olacaktır. "

Barış Yarkadaş’tan yeni ihale açıklaması! İBB neden 4 şirket çağırdı? - Resim : 1