Bayburtlu besiciler yaylalardan dönüş serüvenine başladı, karlı dağları aşan besiciler dönüş yolunda tipiye yakalandı

Bayburt'ta besicilerin zorlu dönüş serüveni başladı. İlkbahar ile birlikte sürüleri ile beraber yaylalara çıkan besiciler soğuyan havaların ardından yeniden dönüş yolunu tuttular. Dönüş yolunda yoğun kar ve tipi ile karşılaşan besiciler adeta yaşam mücadelesi verdi.

Bayburtlu besiciler yaylalardan dönüş serüvenine başladı, karlı dağları aşan besiciler dönüş yolunda tipiye yakalandı

İlkbaharın başında yaylalara çıkan ve sıcak havayı yaylada sürüleri ile beraber geçiren besicilerin zorlu dönüş serüveni başladı. Karlı dağları aşıp Bayburt'un köylerine dağılacak olan besiciler dönüş yolunda karşılaştıkları kar ve tipi ile hayli zorluğa maruz kaldı. 

İlkbaharda yaylaya çıkan besiciler, hayvanlarını kar yağıncaya kadar yaylalarda besliyorlar. Soğuk hava ve kar yağışının etkili olmasıyla Bayburt merkeze ve Aydıntepe ilçesine gitmeye başlayan vatandaşlar, kar yağışı altında yolculuk yapıyorlar.

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN ZORLU YOLCULUK DEVAM EDİYOR

Zaman zaman etkili olan soğuk hava ve tipiye aldırış etmeden sürüyle yürüyen çobanlar, hayvanlarını ilçe ve köylerdeki ağıllarına ulaştırma telaşı yaşıyorlar.

Bayburt'un Günbuldu köyünde sürü halinde ilerleyen koyun ve inek sürülerinin meşakkatli yolculuğu, ilginç görüntülere de sahne oldu. Bu zorlu yolculuğa Bayburt İl Özel İdaresi ekipleri de eşlik etti.

Zorlu yolun kapanan bölümleri İl özel idaresine bağlı ekipler tarafından titizlikle açıldı. Yolun açılmasıyla sürülerini merkeze indiren vatandaşlar, İl Özel idaresi ekiplerine yardımlarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

 

Bayburtlu besiciler yaylalardan dönüş serüvenine başladı, karlı dağları aşan besiciler dönüş yolunda tipiye yakalandı - Resim : 1