Bedenini iyileştir beynin iyileşsin!

Beynimizde bir problem olduğunda onu iyileştirmek istiyorsak önce bedenimiz iyileştirmeliyiz! Beslenme durumumuz, toksinler ,bağırsak geçirgenliği, hormonal dengesizlikler, gıda alerjileri, bağışıklık ile ilgili bütün problemler bizim beynimizi direk ve güçlü bir biçimde olarak etkiliyor.

Otizm ,demans ( bunama ), anksiyete bozuklukları, beyin sisi, uyku bozuklukları, dikkat eksikliği daha bir çok zihinsel bozukluğun aslında birinci nedeni bedenimizdeki dengesizlikler olabilir mi?

Zihinsel bir çok bozukluğun nedeni bağırsak geçirgenliği, bağışıklık sistemi ve detoksifikasyon ile alakalı mı?

Beslenme tarzını değiştirmek, uyku düzeni, kullandığımız ilaçlar, fiziksel egzersiz, toksinlerden kurtulmak ve hormonları dengelemek bedenimizle beraber beynimizide iyileştirir mi?

Ya da şöyle soralım: hayat boyu devam eden bir depresyon olabilir mi?

Bedenini iyileştir beynin iyileşsin! - Resim : 1

Vücudu parçalara ya da sistemleri ayıran eski anlayışı terk edersek; vücudumuzu bir bütün olarak düşünürsek evet bedenimizi iyileştirdiğimizde beynimizi de iyileştirmeye başlarız. Hayat boyu devam eden bir depresyon da olmaz !

Mutlu ,odaklanmış, enerjik ,keskin bir zihne sahip olmak istiyorsak önce vücudumuzu toksinlerden uzaklaştırmamız lazım yani detoksifikasyon mekanizmasının iyi çalışması gerek. Sürekli anksiyete ve kaygı bozukluğu ile yaşayamayız. Erken bunama ,bellek sorunları için vücudun ağır metallerden temizlenmesi gerekiyor. Otizmde mutlaka bağırsak geçirgenliği düzeltilmelidir. Özetle beynimizi iyileştirmek istiyorsak bedenimizi iyileştirmeliyiz.

Bedenini iyileştir beynin iyileşsin! - Resim : 2

Peki neler yapmalıyız?
İlk yapmamız gereken beslenme şeklimizi değiştirmek! gıdalardaki katkı maddelerinden kurtulmak . Aşırı karbonhidrat ve rafine şekerden uzaklaşmalıyız. Bağırsak floramızı düzeltmeliyiz Prebiyotik (örneğin : akasya gamı) ile iyi bakterileri beslemeliyiz. Bağırsak florası bozuk olduğunda (vitamin emilimi burdan olduğu için) bizim gıdalarla aldığımız vitaminler yeteri kadar emilmeyecek dolayısıyla beynimiz ihtiyaç duyduğu B6 , B12 vb vitaminlerden yoksun kalacak ve işlevini yerine getiremeyecek. Omega yağ asitleride beynimiz için çok çok önemlidir.

Özetle yapmamız gerekenler; beslenmemizi düzenlemek (2 öğün yemek) besinlerin sindirimi emilimi vee toksinlerden arındırmak yani detoksifikasyonu arttırmak çok önemli(aralıklı oruç) . Bedenimizdeki hiçbir organ birbirinden bağımsız değildir. Vücudumuzu sistemlere ayıramayız çünkü bedenimiz bir bütün. Herhangi bir organda gelişen rahatsızlık tüm bedeni etkiler . Dolayısıyla beynimizi de iyileştirmek istiyorsak önce bedenimizi iyileştirmemiz gerekmektedir. Sağlıklı güzel günler dilerim…