Zelenskiy açıklamalarda bulundu

Belarus'taki ilk müzakerelerin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Ateşkes hakkında anlamlı görüşmeler yapılabilmesi için Rusya'nın Ukrayna şehirlerini bombalamayı bırakması gerektiğini ifade etti.

Zelenskiy açıklamalarda bulundu

Geçtiğimiz günlerde Rusya ve Ukrayna heyeti müzakereler için Belarus'ta bir araya gelmiş ancak ilerleme kaydedilmemişti. CNN ve Reuters'a konuşan Zelenski, NATO üyelerinden Rusya Hava Kuvvetleri'ni durdurmak için bir 'uçuşa yasak bölge' ilan etmesini istedi. Ukrayna lideri Zelenskiy, bu adımın NATO'nun savaşa dahil olacağı anlamına gelmediğini, sadece bir 'önlem' olacağını söyledi. Zelenski, ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine "böyle bir önlem için doğru zaman olmadığını" söyledi.

 

Ukrayna lideri, "Bunlar toprak bütünlüğümüzün ve sınırlarımızın korunacağına; komşularımızla özel ilişkilerimiz olacağına ve garantörlerin güvenliğimizi sağlayacağına dair yasal olarak bağlayıcı garantiler olmalıdır" dedi.

 

Ukrayna lideri, Biden'dan bu akşam yapacağı 'ulusa sesleniş' konuşmasında "işe yarar mesajlar vermesini isteyeceğini ve hamlelerle desteklenmeyecek açıklamalardan kaçınmasını çağrısı yaptığını" söyledi.

Zelenski, "Durum çok ciddi. Ben bir filmde değilim" dedi.