Beşiktaş Başkanı'na troller üzerinden hakaret ettiriyorlar

Değerli dostlar, değerli okuyucular, malum son üç haftadır yazılarım şanlı Beşiktaş Kulübü ve değerli, şerefli, büyük Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi üzerine.

Değerli okuyucular, bu konuya neden bu kadar ehemmiyet verdiğimi ve üzerine gittiğimi anlatayım.

Bildiğiniz üzere Beşiktaş JK kongre üyesiyim. Beşiktaş’ın hayatımda önemli bir yeri var. Evet, ben bir yazarım, aynı zamanda araştırmacıyım.

Beşiktaş’ta son dönemde yaşananlar ister istemez benim de dikkatimi çekti ve araştırmaya, gözlem yapmaya başladım.

Dolayısıyla Sayın Ahmet Nur Çebi’yi daha iyi tanımaya çalıştım.

Kendisini yakinen tanıyan dostlarına, akrabalarına, çalışanlarına ulaştım ve objektif değerlendirmeler aldım.

Çıkan sonucu üç, beş cümle ile özetleyeyim.

Sayın Ahmet Nur Çebi öncelikle iyi bir aile babası ve harika bir aile yaşantısı olan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda çok başarılı bir iş adamı ve dürüst, hak yemez, hakkı geciktirmez bir iş veren. Diğer bir özelliği de çok mütevazi bir İstanbul beyefendisi olması. Kaba saba, despot ve görgüsüz değil!

Köklü ve asil bir ailenin ferdi.

Son olarak vatansever, millî, manevi hassasiyetleri olan bir vatandaş olarak karşımıza çıkıyor.

Doğal olarak bu özellikleri başkanı olduğu Beşiktaş JK Kulübü’nün yönetim şekline de yansımış.

Beşiktaş Kulübü'nü kendi öz sermayesinden finanse etmiş, futbolcu ve çalışan maaşlarını gününde ödeyen, Beşiktaş’ı büyük bir borç batağından düzlüğe çıkarmış bir Başkan olarak karşımıza çıkıyor. Pandemi döneminde dört kupa kazanmış, futbolcuların da ciddi mânâda sevgisini kazanmış bir Başkan.

Futbolcuları ile baba oğul ilişkisini yakalamış, babacan bir Başkan.

İnanmak istemeyenler araştırsın, sorsunlar, durum aynen bu şekilde.

Sayın Başkan’ın eleştirebileceğim yönü de var tabii. Sayın Başkan çok beyefendi, çok kibar bir insan. Beşiktaş camiasının belli bir kesimi ise bu nezaketi suistimal edebilecek yapıda ve gerektiği zamanlarda bu kesime karşı Sayın Başkan’ın daha agresif olması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Başkan’ın sabrına hayranım, açık söyleyeyim ben bu kadar sabırlı olamazdım!

Sayın Başkan ile gözlemlerim bu yönde.

Ama özellikle bu sezon teknik direktör kaynaklı kaybedilen şansız maçlardan sonra Sayın Başkan’a bir itibar suikastı yapıldığını bizzat gördüm. Eski adı Twitter olan X’i açtım, tek tek baktım. Sayın Başkan’a rakip olanlar tarafından organize edildiğini tahmin ettiğim hesaplar ağza alınmayacak küfürler, hakaretler ediyorlar!

Evet, yanlış duymadınız, Beşiktaş Başkanı’na bizzat Beşiktaş taraftarı olduğunu iddia eden insanlar, profillerini, adlarını, soyadlarını gizleyerek trol hesaplardan hakaret ediyorlar.

Bir deneme daha yaptım, Sayın Ahmet Nur Çebi’nin başarıları ile ilgili birkaç paylaşım yaptım. Bunu bilinçli yaptım, baktım bana da hakaret ediyorlar.

Tek tek cevap verdim, “Adınızı, soyadınızı yazın sizlerle tanışalım” diye yazdım, aldığım cevaplar daha hakaretvari oldu!

Daha sonra Sayın Başkan’a rakip olan kişilerle ilgili Sayın Çebi’nin daha önceki seçimlerde aldığı galibiyetleri yazdım. Baktım, anında o kişileri savunan, yücelten cevaplar aldım! Bir başka trol hesapta Sayın Ahmet Nur Çebi’ye destek veren dernekleri tehdit edeni gördüm.

Şimdi burada bir sorun var değerli arkadaşlar!

Sayın Başkanı seversiniz ya da eleştirirsiniz, ama trol hesaplar açtırıp gece gündüz hakaret ettirmek ne adamlığa ne mertliğe ne delikanlılığa sığmaz!

Kimse kusura bakmasın, savaşacaksanız bel altı vurmayacaksınız!

Beşiktaş’ı daha iyi yönetecek güç ve kudretiniz varsa, inin sahaya anlatın kendinizi, kabul görürseniz seçimi alırsınız!

Olay budur!

Ayrıca seçimler Twitter’da da kazanılmıyor.

Seçimler sandıkta kazanılıyor, seçimler gönüllerde kazanılıyor!

Beşiktaş Kulübü’nde çalışan, maaşlarını günü gününe alan çalışanların, o insanların iyi gününe, acı gününe katılan, onların abisi olmuş bir Beşiktaş Başkanı’nı, gönüllerine taht kurmuş Beşiktaş Başkanı’nı, cebine harçlık koyduğunuz, küfür ettirdiğiniz trollerle mi yeneceksiniz?

Ya da bu ülkedeki milyonlarca Beşiktaş taraftarı içinde Sayın Başkan’a objektif bakan, artısı ve eksisi ile değerlendiren, yerine aday olanlarla kıyaslayabilen insanları nasıl ikna edeceksiniz?

Aynı zamanda Beşiktaş Başkanı hariç herkes sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi propaganda yaparak Sayın Ahmet Nur Çebi’yi itibarsızlaştırabileceğinizi mi sanıyorsunuz?

Ne yapsın şimdi değerli Başkan, sizin seviyenize düşüp o da sizin gibi trol hesaplar kurdurup size hakaretler, küfürler mi ettirsin?

Sizin o hakaret ettirdiğiniz insan koskocaman Beşiktaş’ın şerefli koltuğunda oturan Beşiktaş Başkanı!

Sizin o makama da saygınız yok mu?

Şimdi bunu okuyan muhalif kanat diyecek, Başkan sana ne verdi de bu yazıyı yazdın?

Onlara da cevabımı vereyim, ben Doğan Çağlar olarak inandığım insanlar ve değerler uğruna canımı veririm!

Ben işletmeleri olan ve yanında yüze yakın çalışanı olan bir iş adamıyım.

Bana kimse bir menfaat uğruna bir şey yazdıramaz. Ben mağdurun yanındayım!

Sayın Başkan’a haksızlık ediliyor ve bunu tek tek anlattım.

Buradan da ilan ediyorum, bizim gibi Beşiktaş’a ve Başkanı’na saygısı olan insanlar sizin trollerinizin ağzına bakıp oy vermeyecektir!

Vicdanımızı ve aklımızı kullanıp, mevcut adaylar içinde en doğru olduğunu, en güçlü olduğunu, en dürüst olduğunu düşündüğümüz Sayın Ahmet Nur Çebi’ye destek vereceğiz.

Onu desteklerken sizler gibi troller satın almayacağız ve emin olun size saygıyı kaybetmeyeceğiz, sizin şahsınız ile ilgili tek bir hakaret ettirmeyeceğiz, bir orduyu finansa edebilecek güçte olduğumuz halde bu tarz şeylere tevessül etmeyeceğiz.

Derler ki anlayana sinek saz anlamayana davul zurna az!

Son sözüm değişmez:

Allah vatana, millete, Beşiktaş’a zeval vermesin.

Vesselam…