Beşiktaş-Fenerbahçe derbileri "hırçın" geçiyor! Sarı ve kırmızı kartlar havada uçuyor

Trendyol Süper Lig’in 15.haftasında oynanacak Beşiktaş- Fenerbahçe maçı öncesi son dönemde yapılan maçlarda çıkan kart sayısı dikkat çekiyor. İki takım arasındaki son 28 maçta 18 kırmızı kart, 172 sarı kart çıktı.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbileri "hırçın" geçiyor! Sarı ve kırmızı kartlar havada uçuyor

Trendyol Süper Lig’in 15.haftası derbi müsabakasına sahne olacak. Beşiktaş 9 Aralık Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak olan müsabakada Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Zorlu müsabakada hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak.

Bu müsabaka öncesinde daha önce oynanan maçlar göz önüne alındığında çıkan kart sayıları dikkat çekiyor.

İki takım arasında oynanan son 28 müsabakada hakemler, toplam 18 kırmızı ve 172 sarı kart gösterdi.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbileri "hırçın" geçiyor! Sarı ve kırmızı kartlar havada uçuyor - Resim : 1

FENERBAHÇE’YE 6 KIRMIZI 84 SARI KART ÇIKTI

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 28 derbide 90 kez kartla cezalandırıldı. Sarı-lacivertli futbolcular, söz konusu maçlarda 6 kırmızı, 84 de sarı kart gördü.

BEŞİKTAŞ’A 12 KIRMIZI 100 KIRMIZI KART ÇIKTI

Rekabetteki son 28 derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha "hırçın" bir görüntü ortaya koydu.

Siyah-beyazlı futbolculara, bu maçlarda 12 kırmızı ve 88 sarı olmak üzere toplam 100 kart gösterildi.

SON 6 MAÇTA 2 KIRMIZI 41 SARI KART ÇIKTI

İki takım arasında yapılan son 6 müsabakada futbolcular, 2 kırmızı ve 41 sarı kartla cezalandırıldı.

Süper Lig 2020-2021 sezonunda iki takım arasındaki ilk derbide Beşiktaş deplasmanda Fenerbahçe'yi 4-3 yenerken, hakem Tugay Kaan Numanoğlu 1 kez kırmızı, 8 kez ise sarı kartına başvurdu.

Aynı sezonda Vodafone Park'ta oynanan derbide ise ekipler 1-1 berabere kalırken, hakem Halil Umut Meler 7 kez sarı kart gösterdi.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbileri "hırçın" geçiyor! Sarı ve kırmızı kartlar havada uçuyor - Resim : 2

2021-2022 sezonun ilk yarısında rakiplerin 2-2 berabere kaldığı müsabakada hakem Fırat Aydınus, 7 kez sarı kartına başvurdu. Ekiplerin söz konusu sezonun ikinci yarısındaki maçı ise 1-1 berabere sonuçlanırken, hakem Arda Kardeşler 9 kez sarı kart uygulamasına gitti.

Geçen sezonun ilk yarısında oynanan müsabakada rakipler ikişer kez sarı kart gördü. Aynı sezonun rövanş maçı ise uzun süre unutulmayacak bir karşılaşmaya sahne oldu.

TARİHE GEÇEN DERBİ

Söz konusu derbide Fenerbahçe 1-0 öne geçtikten sonra Beşiktaş 10 kişi kaldı ve Fenerbahçe penaltı kazandı. Sarı-lacivertliler, penaltıdan yararlanamazken siyah-beyazlılar 10 kişi geriden gelerek deplasmanda rakibini 4-2 mağlup etti. Bahse konu karşılaşmada Beşiktaş'a 1 kırmızı kartın yanı sıra her iki ekibe de 3'er sarı kart gösterildi.