Beşiktaş ve Fenerbahçe, Avrupa’da kayboldu

Sevgili okurlar, UEFA Konferans Ligi’nde mücadele eden temsilcilerimiz Beşiktaş ve Fenerbahçe haftayı puansız kapattı. Beşiktaş, Bodo/Glimt’e 2-1, Fenerbahçe ise Ludogorets’e 2-0 yenildi.

FUTBOLCU GRUBU SEZONU AKLINDA BİTİRMİŞ

Açıkçası Beşiktaş’ı değerlendirmek isterdim ama oyuncu grubu kafasında maçları bitirmiş. Yapılan transferler Chamberlain, Bailly ve Amartey beklentilerin çok uzağında bir performans sergiledi. Özellikle Eric Bailly’in Beşiktaş’ta 90 dakika oynadığı maç yok. Daniel Amartey ise Beşiktaş seviyesinden çok uzak bir görüntü sergiliyor. Chamberlain ise oynamak istiyor, ama takımda ona ayak uyduracak bir isim yok. Kısaca futbolcu grubu birbirine inanmıyor, birbirine inanmayan futbolcu grubunun başarılı olma şansı da gördüğünüz gibi yok.

BURAK YILMAZ, İSTİFA EDEREK DOĞRU OLANI YAPTI

Teknik sorumlu olarak görev yapan Burak Yılmaz’ın istifası ise maçtan sonra yapılacak doğru bir hareketti. Bu birliktelik hem Burak hocaya hem de Beşiktaş’a zarar veriyordu. Zararın neresinden dönersek kârdır desek yanlış olmaz.

RIZA HOCA BAŞARILI OLUR

Yönetim, çok doğru bir hamle yaparak Beşiktaş’ın genlerini bilen Rıza Çalımbay ile anlaştı. Rıza Hoca’nın başarılı olacağını düşünüyorum ancak yeni yönetim onunla devam eder mi, bilinmez.

FENERBAHÇE'DE DEFANS VE ORTA SAHA ALARM VERİYOR

Fenerbahçe ise Trabzonspor yenilgisi sonrası afalladı. Özellikle defansta Becao ve Djiku ikilisinin bozulmasının üzerine Fred’in sakatlığı sarı-lacivertli takımın oyun omurgasını bozdu. Bunun yanında onların yerine oynayan defansta Samet Akaydın ve Jayden Oosterwolde bu ikilinin yerini dolduracak performansları gösteremedi.

Ayrıca Türkiye liginde başarılı olmak istiyorsanız, orta saha oyuncularının sertliğinin fazla olması gerekir. Fred bunu fazlasıyla yapıyor ve oyunu yönlendiriyordu, onun yerine oynayan Zajc ise sezon başı kampı görmediği için fiziksel olarak yetersiz durumda.

CRESPO VE ZAJC YOKLARA OYNUYOR

Özellikle orta saha bölgesindeki oyuncular Crespo ve Zajc, Ludogorets maçında beklentilerin altında kaldı. Açıkçası Zajc böyle oynarsa devre arası takımdan gönderilebilir. Bu maçı Fenerbahçe kaybetse de gruptan çıkma şansı olduğu için bu maçın telafisi var.

ADANA DEMİRSPOR DEPLASMANI ÇOK ZOR GEÇECEK

Adana Demirspor maçı, Fenerbahçe için çok zorlu geçecek. Özellikle defansta Samet’in ve Jayden’in formsuzluğunun yanı sıra Ferdi ve Osayi, Ludogorets maçından 2 gün sonra yeniden maça çıkacağı için fiziksel olarak yorgun olacak. Bunun yanı sıra orta sahada İsmail Yüksek cezalı, Fred sakatlıktan yeni çıktı. Bence İsmail Kartal, orta sahada direnci yüksek tutmak istiyorsa Ferdi Kadıoğlu’nu 8 numarada kullanıp yanına Crespo’yu koyabilir.

İleri 4’lünün Tadic, İrfan, Szymanski ve Dzeko’dan oluşması Fenerbahçe’yi hücum anlamında ileri götürecektir. İsmail Kartal çok kritik bir sınav verecek, bu deplasmanı Fenerbahçe kayıpsız aşarsa şampiyonluk yolunda önemli bir virajı aşacak.