Josef de Souza basın toplantısında ağladı!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Ankaragücü-Beşiktaş maçının yankıları sürüyor. Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza ve Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Engin Baltacı olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Josef, basın toplantısında gözyaşlarını tutamadı.

Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşmasının ardından sahaya giren taraftara müdahale etmesi nedeniyle kırmızı kart gören Josef de Souza için Tahkim Kurulu'na yapılan itiraz reddedildi.

Brezilyalı futbolcu, cezası nedeniyle Başakşehir maçında takımını yalnız bırakacak.

Konuyla ilgili siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı Engin Baltacı ve Josef basın toplantısı düzenledi.

Josef, toplantının bir bölümünde gözyaşlarını tutamadı.

"Çok üzücü bir hafta yaşadım"

"Camiamıza teşekkür ederim. Son zamanlarda bana gösterdikleri destek benim için çok şey ifade ediyor. Çok üzücü bir hafta yaşadım. Dört haftadır takımdan uzaktım. Geri dönmek için çok çalıştım. Ankaragücü maçında takıma ve hakeme yardımcı oldum. O esnada normal davranmama rağmen 1 maç ceza aldım. Bunun için ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşıyorum."

"Bunu kabul etmem mümkün değil"

"Hayatta bazen söylediklerinizden daha çok yaptıklarınız bir şey ifade eder. Ben de yaptıklarımla bunları gösteren bir insanım. Geçen hafta TFF ziyaretinde birlik beraberlik mesajları verdik. Maçta takım arkadaşlarıma hakeme yardımcı oldum. Cezanın 1 maç olması önemli değil, 5 maç da ceza verebilirdi. Ancak burada önemli olan böyle bir aksiyonun sonucunda ceza veriliyor olması. Bunu kabul etmem mümkün değil."

"Cenk ya da Salih'i sakatlasaydı..."

"Kamuoyuna bir soru sormak istiyorum; o esnada sahaya giren taraftar Cenk ya da Salih'i sakatlasaydı, elinde yaralayıcı bir alet olsaydı. Onlar ya da hakem, herhangi biri sakatlansaydı insanlar bana yine ceza mı vereceklerdi? Bazıları daha fazla ceza almam gerektiğini söylüyor. Gerçekten bu yaşansaydı ben ceza alacak mıydım? Bu tür kararlar Türk futboluna zarar veriyor.