Resmi Gazete'de yayımlandı! Beykoz'un 5 mahallesine plan yapma yolu açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Beykoz'un 5 mahallesi "kesin korunavak hassas alan" ilan edilerek plan yapma yolu açıldı. Karar Resmi Gazete'de de yayımlandı. İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlandı! Beykoz'un 5 mahallesine plan yapma yolu açıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre İstanbul Beykoz'un 5 mahallesi "kesin korunacak hassas alan" ilan edilerek plan yapma yolu açıldı. 

Beykoz’un 5 mahallesinde 1. Derece Doğal Sit Alanı kapsamına giren hazine arazileri, tabiat parkı ve ormanlık alanlarının “kesin korunacak hassas alan” ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Beykoz'un 5 mahallesine plan yapma yolu açıldı - Resim : 1

Yayımlanan karara göre, Beykoz sınırları içerisinde bulunan Kaynarca Mahallesi Etabı Doğal Sit Alanı, Beykoz Batı Kesimi-Anadolu Feneri Mahallesi Doğal Sit Alanı ve Alibahadır, Paşamandıra ve Öğümce Mahalleleri Etabı Doğal Sit Alanı koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesi sonucu "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Beykoz'un 5 mahallesine plan yapma yolu açıldı - Resim : 2

Bu mahallelerde plan yapma yolunu açan bu önemli kararda, kesin korunacak hassas alanın krokisi ile coğrafi sınır ve koordinatlarına ilişkin bilgiler de yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Beykoz'un 5 mahallesine plan yapma yolu açıldı - Resim : 3