Biden'dan Demokratların tepkisini, Cumhuriyetçilerin desteğini çeken yasa

ABD Başkanı Joe Biden'ın silahlanmaya yönelik kısıtlamanın kaldırılması yasası Cumhuriyetçilerin desteğiyle Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi. Tasarı onay için Senato'ya gönderildi.

Biden'dan Demokratların tepkisini, Cumhuriyetçilerin desteğini çeken yasa

ABD Temsilciler Meclisi'nde, Başkan Joe Biden'ın ateşli silahlara yönelik kısıtlamalarının kaldırılmasını öngören yasa tasarısı Cumhuriyetçilerin desteğiyle geçti.

Tasarıya 210 üye "hayır", 219 üye ise "evet" oyu verdi. Demokrat üyelerin neredeyse tamamı "hayır" derken, sadece 2 Demokrat "evet" oyu kullandı. Cumhuriyetçilerde ise 2 üye hariç herkes "evet" oyu verdi.

Oylamadan önce yapılan görüşmelerde ise Cumhuriyetçiler, Biden yönetimini anayasal haklara müdahale ile suçlarken, Demokratlar bu tasarının insanların ölümüne yardım edeceğini savundu.

Söz konusu tasarı, onaylanması için Senato Genel Kurulu'na gönderildi. Biden daha önce yaptığı açıklamalarda bu tasarıyı veto edeceğini açıklamıştı.

Tasarının vetosunun geçersiz kılınması için hem Senatoda hem Temsilciler Meclisi'nde ikinci kez oylanması ve üyelerin en az üçte birinin onayını alması gerekiyor.