Binlerce Filistinli Mescid-i Aksa'yı korumak için yürüyüşe geçti

Binlerce Filistinli Mescid-i Aksa'yı korumak için yürüyüşe geçti.

Binlerce Filistinli Mescid-i Aksa'yı korumak için yürüyüşe geçti

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik şiddet uyguladığı müdahalesinin ardından  sosyal medyada yayılan bir videoda binlerce Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya doğru yürüyüşe geçtiği görüldü.

 Bu sabah namazının ardından fanatik İsraillilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbete duran Filistinlilere İsrail polisi saldırmış, 200'e yakın Filistinli'yi yaralamıştı. Yaralı Filistinliler hastane kaldırılmıştı. 

İsrail polisinin baskısı devam ederken Mescid-i Aksa'yı korumamak isteyen binlerce Filistinli Mescid-i Aksa'ya yürüyüşe geçti.

 

Sosyal medyada hızla yayılan bir videoda binlerce Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya doğru yürüyüşe geçtiği izlendi.

Ülkenin her bölgesinden gelen var

Filistin halkının Mescid-i Aksa'dan gelen haberlerin ardından büyük tepki gösterdiği ve ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen binlerce kişinin Mescid-i Aksa'ya doğru yürüyüşe geçtiği bildirildi.Sloganlar atarak yürüyen grup, Mescid-i Aksa'yı korumak için direnen Filistinlilere destek verecek.

1967'den bu yana işgal altında

Mescid-i Aksa ise İslam'ın üçüncü en kutsal ibadet yeri olarak kabul ediliyor. Bu bölgenin içinde olduğu Doğu Kudüs, 1967'deki Altı Gün Savaşı olarak da bilinen Arap-İsrail savaşından bu yana İsrail devletinin işgali altında bulunuyor.