Bir annenin en acı anı! Yırtıcı hayvan küçük kızı, annesinin gözleri önünde kaçırdı

Hindistan’da köye inen bir leopar 6 yaşındaki kızı annesinin gözleri önünde kaçırdı. Küçük kızın cansız bedeni saatler sonrası bir tarlada bulunurken olay hakkında konuşan acılı anne, “Hayvanın ön bahçemize geldiğini, kızımı kapıp kaçtığını gördüm. Bu, kızımı canlı olarak son görüşümdü” dedi.

Bir annenin en acı anı! Yırtıcı hayvan küçük kızı, annesinin gözleri önünde kaçırdı

Alınan bilgilere göre olay Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinin Bijnor ilçesine bağlı Moosepur köyünde yaşandı. Manisha Singh'in kızı Yashi evinin bahçesinde oynarken köye inen bir leopar, küçük kızı annesinin gözleri önünde kapıp kayıplara karıştı.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Küçük kız daha sonra saatler sonra evin yakındaki bir şeker kamışı tarlasında bulundu.

ACILI ANNE KONUŞTU

Bayan Singh, yaşanan acı olay hakkında, "Hayvanın ön bahçemize geldiğini, kızımı kapıp kaçtığını gördüm. Bu, kızımı canlı olarak son görüşümdü" dedi. Yashi'nin babası Tekchand, BBC'ye, "Köylerde terör var” dedi.

Bir annenin en acı anı! Yırtıcı hayvan küçük kızı, annesinin gözleri önünde kaçırdı - Resim : 1

“SALDIRILAR SON DERECE SALDIRGAN HALE GELDİ”

Orman yetkilisi Mahesh Chand Gautam BBC'ye, "Saldırılar da son derece saldırgan hale geldi. Ancak bunun neden şimdi olduğu henüz belirlenmedi” ifadelerini kullandı.

Hindistan Yaban Hayatı Vakfı'nın (WTI) Baş Veteriner Hekimi Dr NVK Ashraf, saldırılarla ilgili koşullar hakkında daha fazla ayrıntıya ihtiyaç olduğunu söyledi. Ashraf, otlaklar, sulak alanlar ve sık ormanların birleşiminden dolayı hayvanlar için çekici bir yaşam alanı olan Bijnor'da leoparların yaygın bir manzara olduğunu açıkladı.

ŞEKER KAMIŞLARI HAYVANLARIN AVLANMASINA KORUMA SAĞLIYOR

WTI Başkan Yardımcısı, bölgedeki şeker kamışı mahsullerinin aynı zamanda canavarların saklanması ve avlanması için koruma sağladığını da sözlerine ekledi. Avlanamayan yaralı bir leoparın daha kolay av olarak gördüğü şeye saldırmasına neden olabileceğini söyledi. Uzmanlar, habitat kaybının da leoparları ve insanları daha sık temasa geçirdiğini söylüyor.

SON 8 GÜNDEKİ LEOPAR SALDIRILARINDA 7 KİŞİ ÖLDÜ

Son üç ayda leopar saldırılarında yedi kişi öldü ve bunlardan beşi 19-26 Nisan arasındaki sadece sekiz gün içinde gerçekleşti.