Boğazınıza kaçan balık kılçığını tek bir hamlede söküp atın. 1,2,3,4,5,6,7,8,9 yöntem açıklandı

Boğazınıza kaçan balık kılçığını kendi başınıza nasıl çıkarabileceğinizi biliyor musunuz. 1,2,3,4,5,6,7,8,9 yöntem açıklandı. Hepsini tek tek öğrenin ileride belki lazım olur.

Boğazınıza kaçan balık kılçığını tek bir hamlede söküp atın. 1,2,3,4,5,6,7,8,9 yöntem açıklandı

Balık yemek çok keyifli ancak aynı gülde de olduğu gibi balıkta da diken var. İşte o diken balıkların kılçıkları. 

Yerken en çok dikkat etmemiz gereken yemeklerin başında balıklar geliyor. Çünkü ufak bir dikkatsizlik, balık kılçığının boğazımızda kalmasına neden olabilir. Peki boğazda kalan balık kılçığını tek bir hamlede nasıl çıkarabiliriz. 

İşte ileride belki size de lazım olacak  1,2,3,4,5,6,7,8,9  yöntemin tamamı. 

1. Önce su için. Bazen bu, boğazdaki kemik sorununu çözmek için yeterli olabilir.

2. Öksürük. Öksürük, yardımcı olabilecek içgüdüsel bir tepkidir. Öksürük de en basit şekilde kemikten kurtulmaya yardımcı olabilir. Ama hiçbir şekilde güçlü bir öksürük değil.

3. Boğazdan havayı dışarı atmaya çalışın. Bu, hava üflemek gibidir, gırtlak kaslarını zorlamamak, daha çok göğüs solunum kaslarını kullanmak gibidir.

4. Zeytinyağı. Bazen birkaç yemek kaşığı bitkisel yağ yutarsanız boğazınızdaki kemikten kurtulabilirsiniz. Herhangi bir yağı kullanabilirsiniz, ancak zeytinyağı en iyisidir çünkü insan vücudu onu daha kolay emer. Küçük bir kemiği yuttuysanız, bir çorba kaşığı zeytinyağı elbette yardımcı olabilir.

5. Muz. Muz yumuşayana kadar ağzınıza küçük bir parça koyun, ardından yutun. Muz kılçığı yakalayacak ve mideye çekecektir.

6. Limon. Limon dilimlerini kesin ve boğazdan geçen kemiği eritecek olan suyu yavaşça emdirin.

7. Yoğurt, kefir, jöle, patates püresi gibi koyu kıvamlı karışımlarla da kemiği çıkarabilirsiniz…

8. Sade tuzlu su, sıkışmış kemiklerin çıkarılmasına da yardımcı olabilir. Bir bardak suya az miktarda tuz ekleyip birkaç yudum alırsanız kemiğin boğazdan ayrılmasına ve başarıyla sindirildiği yemek borusuna girmesine yardımcı olacaktır. Astarı çizerseniz enfeksiyonun önlenmesine de yardımcı olabilir.

9. Bir parça ekmeği ılık suya veya süte batırın. Bir somun ekmek yapın ve yutun. Kılçık ekmeğe yapışmalı ve yemek borusundan geçmelidir.