Bolu'da gece ortaya çıkan vahşi hayvan vatandaşları evlerinde bile korkuttu! Pencereden kaydettiler! 1 2 adım adım ilerliyordu

Bolu'da gece saatlerinde ortaya çıkan bir canlı, evlerinde oturan vatandaşların bile paniklemesine neden oldu. Vatandaşlar o anları pencereden kaydetti. Vahşi canlı 1 2 adımlarla ilerliyordu.

Türkiye'de son dönemde nesli tükenme tehlikesi altındaki türleri korumak adına büyük bir çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda hayvanların korunması amaçlanıyor ancak bazı vahşi hayvanların, insanların olduğu bölgelere inmesi vatandaşlar tarafından endişe ile karşılanıyor. 

Bunun son örneği Bolu'da yaşandı. İzzet Baysal Mahallesi’nde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan vaşak vatandaşlar tarafından görüntülendi. Soğuksu Sokak üzerinde dolaşan yavru vaşak, balkonda oturan vatandaş tarafından fark edildi.

Sokakta dolaşan hayvanın önce kedi olduğunu düşünen vatandaş daha sonra vaşak olduğunu anladı. Balkondan dikkatlice hayvanı gözetleyen vatandaş, cep telefonu kamerasıyla yavru vaşağın sokakta gezdiği anları görüntüledi. Görüntülerde vaşağın 1 2 adım sakince  yürüdüğü görüldü.

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan vaşak, özellikle çöp bidonlarının bulunduğu yerlerde yiyecek aradı.