Bosna Elması Dzeko'dan itiraf! Fenerbahçe’ye neden geldiğini açıkladı!

Fenerbahçe’nin Boşnak golcüsü Edin Dzeko, sarı-lacivertli takıma neden transfer olduğunu açıkladı. Dzeko, “Benim Fenerbahce'ye katılmamdaki en önemli neden bu kulübe ve taraftarına şampiyonluk unvanını geri vermek. Bu benim mutlak önceliğim. Ve bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum” dedi. Dzeko samimi bir itirafta bulunarak "Fenerbahçe'ye geldiğimde bunun iyi bir hamle olduğunu hemen anladım. Burada gördüklerimden etkilendim" diye konuştu.

Bosna Elması Dzeko'dan itiraf! Fenerbahçe’ye neden geldiğini açıkladı!

Trendyol Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi’nde lider durumda bulunan Fenerbahçe’de bu sezonun en flaş isimlerinden biri takım kaptanı Edin Dzeko oldu. İtalyan ekibi Inter’den ayrıldıktan sonra sarı-lacivertli takımın yolunu tutan yıldız futbolcu, Polonya basınına açıklamalarda bulundu.

Bosna Elması Dzeko'dan itiraf! Fenerbahçe’ye neden geldiğini açıkladı! - Resim : 1

"SZYMANSKI HARİKA BAŞLADI"

Takım arkadaşı Sebastian Szymanski’nin performansını yorumlayan Dzeko, "Sebastian sezona harika başladı ve bundan çok mutluyum. Özellikle de gol attığı için, çünkü bence bir takımda gol atabilecek daha fazla oyuncunun olması her zaman daha iyidir. Ancak iyi bir başlangıç yapması benim için hiç de sürpriz değil çünkü kendisi iyi ve kaliteli bir oyuncu. Sezon boyunca bu formunu koruyacağını ve Fenerbahçe'ye çok katkı sağlayacağını umuyoruz” dedi.

Bosna Elması Dzeko'dan itiraf! Fenerbahçe’ye neden geldiğini açıkladı! - Resim : 2
Sebastian Szymanski

 

“MUTLAK ÖNCELİĞİM ŞAMPİYONLUK ÜNVANINI GERİ VERMEK”

Dzeko kendisine yöneltilen "Icardi ile gol sayın hemen hemen aynı ve üstelik şu anda hem Fenerbahçe hem de Galatasaray'ın puanları aynı. Hangisi daha zor olacak gol krallığında Icardi'yi yenmek mi yoksa şampiyonluk için Galatasaray'ı mı yenmek mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Benim Fenerbahçe’ye katılmamdaki en önemli neden bu kulübe ve taraftarına şampiyonluk ünvanını geri vermek. Bu benim mutlak önceliğim. Ve bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum."

Bosna Elması Dzeko'dan itiraf! Fenerbahçe’ye neden geldiğini açıkladı! - Resim : 3

ŞAMPİYONLUK YARIŞINI DEĞERLENDİRDİ

Şampiyonluk yarışına değerlendiren yıldız futbolcu şunları kaydetti:

"Normal şartlarda 10 galibiyet serisinden sonra muhtemelen ikinci takımın 6-7 puan önünde olurduk. Ancak Türkiye liginde bu sezon gerçek tamamen farklı çünkü rakipler de çok iyi durumda. Bu, her maçın ve hatta her puanın belirleyici olabileceği çok uzun bir şampiyonluk mücadelesi anlamına geliyor."

Bosna Elması Dzeko'dan itiraf! Fenerbahçe’ye neden geldiğini açıkladı! - Resim : 4

“FENERBAHÇE'YE GELDİĞİMDE BUNUN İYİ BİR HAMLE OLDUĞUNU HEMEN ANLADIM”

Fenerbahçe’de gördüklerinden etkilendiğini kaydeden Dzeko, "Oynadığım tüm kulüpleri seviyorum. Hepsi benim için tıpkı artık Fenerbahçe gibi özeldi. Ancak en iyi 5 ligde oynadığım göz önüne alındığında, Türkiye'de ne bekleyeceğimi bilmiyordum. Ancak Fenerbahçe'ye geldiğimde bunun iyi bir hamle olduğunu hemen anladım. Burada gördüklerimden etkilendim” şeklinde konuştu.

DZEKO'NUN PERFORMANSI

Fenerbahçe'nin 37 yaşındaki golcüsü Edin Dzeko, sarı-lacivertli takımda oynadığı 17 maçta 12 gol attı, 7 asist yaptı. Dzeko, sezon başında Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı.