Boyu 5 metreye kadar ulaşabiliyor! Nil timsahı… Mısır yılanı… En tehlikeli sürüngenler İstanbul’da ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen iki ayrı operasyonda 70 santimetre uzunluğunda nil timsahı ve oldukça zehirli olan mısır yılanı ele geçirildi. Sürüngenlere el konulurken; iki kişiye 250’şer bin lira para cezası kesildi. tv100'den Devrim Tosunoğlu'nun haberi...

Afrika kıtasının en yırtıcı sürüngeni olarak gösterilen ‘nil timsahı’ İstanbul’da ele geçirildi. Büyüdüğünde boyu 5 metreyi bulan nil timsahlarının soyu tükenmekteyken İstanbul’da operasyonla ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şübe Müdürlüğü ekipleri sosyal medya üzerinden satışı yasak olan ‘Cites’ kapsamında olan egzotik hayvanların satışıyla ilgili sanal devriye oluşturdu. Sanal devriyelerin çalışmalarını yoğunlaştırmasıyla birlikte sosyal medya sayfaları büyük titizlikle tarandı. Ekipler, cites yani nesli tehlike altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticaretine ilişkin sözleşme kapsamında internet sitelerini titizlikle taradı ve inceledi.

Boyu 5 metreye kadar ulaşabiliyor! Nil timsahı… Mısır yılanı… En tehlikeli sürüngenler İstanbul’da ele geçirildi - Resim : 1

Ekiplerin araştırmasının ardından ilk etapta bir timsahın izine ulaşıldı ve timsahın Afrika’nın en tehlikeli sürüngenlerinden olan nil timsahı türü olduğu tespit edildi.

Çekmeköy’de villaya operasyon yapan ekipler timsahın satıldığı adreste nil timsahı ele geçirdi. 70 santimetre uzunluğunda olan nil timsahının büyümesi halinde boylarının 4-5 metreye ulaştığı belirtiliyor.

GENETİĞİNİ DEĞİŞTİRMİŞLER!

Polis, aynı internet ve sosyal medya araştırmalarında başka bir sürüngenin de satılmak üzere bekletildiğini belirledi.

Boyu 5 metreye kadar ulaşabiliyor! Nil timsahı… Mısır yılanı… En tehlikeli sürüngenler İstanbul’da ele geçirildi - Resim : 2

Bir diğer operasyon ise Mısır yılanı için yapıldı. Soyu tükenmekte olan bu yılan Güngören’de bir evde satılmak üzere bekletildiği kaydedildi. Polis ekipleri o eve baskın düzenlerken, yılana el koydu. Yılanın genetiğinin değiştirildiği tespit edildi. Oldukça zehirli bir tür olan yılan muhafaza altına alındı.

250'ŞER BİN TL CEZA

Timsahı, 3 bin dolara satın aldığını belirten Hasan K. ile yılanı satmak için müşteri bekleyen Batuhan Ç.’ye 250’şer bin lira para cezası kesildi.