Yıllardır 45 kiloluk tümörle yaşıyordu! Doktorlar dev tümörü 2 saate çıkardı!

Yıllardır 45 kiloluk tümörle yaşam mücadelesi veren hasta, ameliyat edildi. Birçok doktorun bu tümörü görmek için girdiği operasyon 2 saat sürdü ve hasta 5 yıldır taşıdığı tümörden kurtuldu. Doktorlar, hastanın durumunun iyi olduğunu ve makine desteği olmadan nefes alabildiğini söyledi.

Yıllardır 45 kiloluk tümörle yaşıyordu! Doktorlar dev tümörü 2 saate çıkardı!

Eşine nadir rastlanan dev bir tümörle 5 yıldır yaşayan hasta, Rio de Janeiro'daki bir hastanede acil ameliyata alındı. 45 kiloluk kitle, çok sayıda doktorun girdiği operasyonda 2 saat içinde çıkarıldı. 

Ameliyatın ardından tümörün görüntülerini sosyal medyada paylaşan Doktor Glaucio Boechat, 45 yaşındaki hastanın beş yıldır tümörle yaşadığını söyledi. Doktorlar, iki saat süren başarılı ameliyat sonrası, onlarca kiloluk tümörü çıkarmayı başardı. Tümörün, neden daha önce çıkarılmadığı ise bilinmiyor.

Hasta, nefes almada zorluk yaşadığını bildirdikten sonra çarşamba günü hastaneye kaldırılmıştı. Boechat, "Ameliyat ettiğim en büyük tümördü." dedi. Mail'in aktardığına göre, 14 doktor, dev yumruyu çıkarmak için ameliyatta yer aldı. Doktor Boechat, hasta hakkında, "Durumu stabil. Cihazların yardımı olmadan nefes alıyor, konuşuyor ve yemek yiyor." diye ekledi.

Yıllardır 45 kiloluk tümörle yaşıyordu! Doktorlar dev tümörü 2 saate çıkardı! - Resim : 1

Yıllardır 45 kiloluk tümörle yaşıyordu! Doktorlar dev tümörü 2 saate çıkardı! - Resim : 2

Yıllardır 45 kiloluk tümörle yaşıyordu! Doktorlar dev tümörü 2 saate çıkardı! - Resim : 3