Bu canlıyı aslında çok yakından tanıyoruz ama ne olduğunu asla bilemeyeceksiniz... Çünkü hiç böyle görmediniz

Bu canlıyı aslında çok yakından tanıyorsunuz ancak daha önce onu hiç böyle görmediniz. Yakınlaştırılmış fotoğrafından tanımak zor olsa da, uzaktan görünce tanıyacaksınız. Dünyada çok nadir olan bu süslü ıstakozlar, renkleri ve desenleriyle kendilerine hayran bırakıyor. Tropikal kaya ıstakozu da olarak bilinen canlılar, kabuğuyla oldukça meşhur.

Bu canlıyı aslında çok yakından tanıyoruz ama ne olduğunu asla bilemeyeceksiniz... Çünkü hiç böyle görmediniz

Panulirus ornatus isimli ıstakozu görenler, kabuğunun renklerine hayran kalıyor. Dünyanın çok ufak bir bölgesinde bulunan bu ıstakozlar, renkleri ve desenleriyle dikkat çekmeyi başarıyor. Diğer tek renk olan ve genelde kırmızı, turuncu renklerde bulunan ıstakozların aksine pek çok canlı rengi kabuğunda bulunduran bu tür,  yenilebilir dikenli bir ıstakozdur.

Bu canlıyı aslında çok yakından tanıyoruz ama ne olduğunu asla bilemeyeceksiniz... Çünkü hiç böyle görmediniz - Resim : 1

DERİN OLMAYAN YERLERDE YAŞARLAR

Panulirus ornatus batıda Kızıldeniz ve KwaZulu-Natal'dan doğuda Japonya ve Fiji'ye kadar Hint-Pasifik'te geniş bir coğrafi aralığa sahiptir. Bu ıstakozlar sığ derinliklerde, genellikle 50 m'den derin olmayan yerlerde bulunabilir. Menzilinin çoğu yerinde ıstakoz ağlarla veya zıpkınla avlanırken, Kuzeydoğu Avustralya'da 1966'dan beri ticari bir balıkçılık mevcuttur. Büyük Bariyer Resifi Deniz Parkı Otoritesi tarafından düzenlenmektedir. Bu tür artık şu bölgelerde de görülüyor: Akdeniz, Süveyş Kanalı üzerinden Lessepsiyen bir göçmen olarak istila edilmiştir.