Bu fotoğraf üzerimize doğru gelen felaketin karesi...İspanya'dan Türkiye'ye doğru geliyor... Herkes önlemini alsın

Dünyada görülen yüksek sıcaklıklar İspanya’da da etkili olmaya başladı. Bugün Dünya gözlem programı Copernicus’un uydusu Sentinel 3 tarafından ölçülen hava sıcaklığı haritasının görseli paylaşıldı. Bu görsel bize felaketin görseli olarak sunulurken söz konusu sıcakların 18-19-20 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’ye geleceği ifade edildi.

Bu fotoğraf üzerimize doğru gelen felaketin karesi...İspanya'dan Türkiye'ye doğru geliyor... Herkes önlemini alsın

 

Yüksek sıcaklıkların hakim olduğu ülkeler arasında İspanya’da yer aldı. Ülkede sıcaklıklar bazı bölgelerde sıcaklık 43 dereceye ulaştı.  Copernicus’un uydusu Sentinel 3 tarafından ölçülen hava sıcaklığı haritasının görseli felaketin karesi olarak gözler önüne serildi. Uydu görselinde İspanya’nın büyük bölümünün yüksek sıcakların etkisinde olduğu görüldü.

 Bu fotoğraf üzerimize doğru gelen felaketin karesi...İspanya'dan Türkiye'ye doğru geliyor... Herkes önlemini alsın - Resim : 1

TÜRKİYE’YE DE GELECEK

 Başkent Madrid dahil ülkenin bazı bölgelerinde sıcaklık 40 dereceye ulaştığı için turuncu alarm verilirken 43 dereceyi gören Teruel, Zaragoza ve Albacete eyaletlerinde kırmızı alarm verildi. Söz konusu sıcakların 18-19-20 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’ye geleceği ifade edildi.

Bu fotoğraf üzerimize doğru gelen felaketin karesi...İspanya'dan Türkiye'ye doğru geliyor... Herkes önlemini alsın - Resim : 2