Bu fotoğraftaki gizli zürafayı bulanların IQ seviyesi 130 çıkıyor! Hızlıca siz de bulun

Beynin algılama gücünü zorlayan optik illüzyonlar günümüzde popülaritesini korumaya devam ediyor. Ortalamanın üzerinde zekaya sahip olan kişiler ise bu fotoğraftaki Zürafa'yı 11 saniyede fark edebilirler.

Bu fotoğraftaki gizli zürafayı bulanların IQ seviyesi 130 çıkıyor! Hızlıca siz de bulun

Optik illüzyonlar insanların zihnini büken ve şekil değiştiren görüntülerdir. Aynı zamanda zeka seviyesini de ölçen illüzyonlar psikanaliz testinin bir parçası haline geldi. Bu sefer resimdeki oyuncak hayvanlar arasında saklanan Zürafayı bulmanız gereken optik illüzyonun zekice bir örneğini bulundu.

 Bu fotoğraftaki gizli zürafayı bulanların IQ seviyesi 130 çıkıyor! Hızlıca siz de bulun - Resim : 1

RESİMDEKİ GİZLİ ZÜRAFAYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim zor bir bilmecedir ve hem yetişkinler hem de çocuklar için bir zeka oyunu olarak tasarlanmıştır. Bu optik illüzyonda Aslanlar, Suaygırları, Kuşlar, Filler, Geyikler, Maymunlar vb. Gibi birçok Oyuncak Hayvan görebilirsiniz. Bu oyuncak hayvanların içinde saklanan bir zürafa var. Onu ne kadar hızlı sürede bulabilirsin?

Bu optik yanılsamanın daha zor kısmı, oyuncak hayvanların arasında gizlenmiş Zürafayı tespit etmektir. Görüntü, fotoğrafın içindeki gizli Zürafayı bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

 

 Bu fotoğraftaki gizli zürafayı bulanların IQ seviyesi 130 çıkıyor! Hızlıca siz de bulun - Resim : 2

GİZLİ ZÜRAFAYI GÖREN VAR MI?

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığıyla ilgili bazı büyüleyici içgörüler sağlamaya çalışır. Çoğu zaman, belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılamamız için zihnimizi kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik yanılsamanın içindeki gizli Zürafa'yı gördünüz mü?

Resimdeki odadaki gizli Zürafa'yı sadece 11 saniye içinde teşhis etmeyi başarmanızın olağanüstü zekanızın bir işareti olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, zor bulmacaları çözerek beyninizi ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu ortaya çıkardı.

Bu fotoğraftaki gizli zürafayı bulanların IQ seviyesi 130 çıkıyor! Hızlıca siz de bulun - Resim : 3

İŞTE CEVABI 

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve Oyuncak Hayvanlar arasında gizlenmiş Zürafa'yı bulmaya çalışın. Zürafa'yı bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntünün sağ alt tarafına bakarsanız, gizlenmiş Zürafa'yı görebileceksiniz. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde gizli Zürafa'yı vurguladık: