Bu kan grubuna sahip olanlar yüzde 82 daha tehlikedesiniz!

Demans hastalığı beyinde ortaya çıkan bir hastalıktır . Demanslı bireylerde hafıza ve yürütücü işlevlerde yargılama, hesaplama, planlama ve organize davranışlar bozulma, duygu kontrolü ve çevreye olan ilginin azalması gibi temel klinik özellikler görülür. Özellikle ilerleyen yaşlarda kendini gösteren bu hastalık bazı kan grupları üzerinde daha çok görülür. İşte demans riskinin üzerinde etkili olan o kan grubu...

Bu kan grubuna sahip olanlar yüzde 82 daha tehlikedesiniz!

Uzmanlar demans hastalığı üzerinde hız kesmeden araştırmalar yapıyor. Son yıllarda bilim, artan bunama riskini gösterebilecek kandaki bazı kırmızı işaretler dahil olmak üzere bazı ilgi çekici ipuçlarını ortaya çıkardı. Biri, bozukluğu geliştirme riskinizi neredeyse iki katına çıkaran kan grubu.

EN YÜKSEK RİSKLİ KAN GRUBU AB

Neurology dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, AB kan grubuna sahip kişilerin, diğer kan gruplarına sahip kişilere göre bunamaya yol açabilecek düşünme ve hafıza sorunları geliştirme olasılığı %82 daha fazladır olduğunu tespit etti.

Vermont Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden araştırma yazarı Mary Cushman, "Çalışmamız kan grubuna ve bilişsel bozulma riskine bakıyor, ancak birkaç çalışma yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve diyabet gibi faktörlerin bilişsel bozulma ve bunama riskini artırdığını gösterdi" dedi.

 
DEMANS NEDİR?

Demans, hafıza, düşünme, kişilik ve yargıdaki değişiklikleri içeren çeşitli beyin bozuklukları için bir şemsiye terimdir. Sonuç olarak, bu değişiklikler bir kişinin bağımsız bir yaşam sürdürme ve yaşama becerisine müdahale eder.

 Çoğu demans vakası 65 yaşından büyük kişilerde teşhis edilir. Demans, dünyada yaklaşık 50 milyon kişiyi etkiliyor. Bu nedenle belirtilerin ilk aşamada fark edilmesi, ortaya çıkmadan ris