Bu karede bir yılan var…Dikkatlice bakın…Hemen bulanların zekasına rakip yok

Günlük hayatımızda çokça karşımıza optik illüzyonlar zekamızı geliştirmeye ve zihnimizi zorlamaya yarıyor. Yaratıcı görsellerin ortaya çıktığı illüzyonların arasına bir yenisi daha eklendi. Bu görseldeki yılan figürünü 9 saniyede bulanların IQ seviyelerinin 134'ün üstünde olduğu iddia edildi. İşte o illüzyon….

Bu karede bir yılan var…Dikkatlice bakın…Hemen bulanların zekasına rakip yok

Yeni paylaşılan bir optik illüzyon tartışma yarattı. Zekamızı zorlayan ve görsel hafızamızı geliştirmeye yarayan bu optik illüzyonda zürafaların arasında bir yılan olduğu iddia edildi.

Bu karede bir yılan var…Dikkatlice bakın…Hemen bulanların zekasına rakip yok - Resim : 1

9 SANİYDE BULANIN ZEKASINA RAKİP YOK 
 
9 saniye içerisinde yılan figürünü bulabilen kişilerin IQ seviyelerinin 134'ün üstünde olduğu iddia ediliyor. Ancak ilgili yılan figürünü birçok kişi bulmaya çalışsa da 9 saniyenin içerisinde bulamadı. Bu nedenle zeka sınırlarını fazlaca zorlayabilen bu optik illüzyon resminin IQ seviyesini test edebildiği iddia ediliyor. Zürafaların yoğunlukta olduğu bu optik illüzyon testinde, yılan figürü de zürafaların kılığına bürünmüş durumda. Bu nedenle yılanı zürafalardan ayırt etmek fazlaca zorlayıcı olabiliyor.

İŞTE CEVABI 

Zürafaların rengine bürünen figürü, 9 saniyede birçok kişi bulamıyor. Bu testin zorlayıcı bir optik illüzyon resmi olmasından dolayı da IQ seviyesi ile ilgili fikir verebildiği iddia ediliyor. İşte optik illüzyon resmindeki, zürafaların arasında bulunan ve IQ seviyesi hakkında fikir verebilen o figürün yeri;

Bu karede bir yılan var…Dikkatlice bakın…Hemen bulanların zekasına rakip yok - Resim : 2