Bu kez destek Kızılay’dan! Hane başına 200, 500 ve 1200 TL yardım

Kızılay’dan dar gelirlileri sevindirecek bir haber geldi. Kızılay hane başına 200, 500, ve 1200 TL gibi değişen rakamlarla ödeme yapıyor. Yardım için başvuru şartları da belli oldu. İşte Başvuru şartları…

Bu kez destek Kızılay’dan! Hane başına 200, 500 ve 1200 TL yardım

Kızılay’dan yardıma muhtaç ve mağdur olan vatandaşlar için yeni destek geldi. Gıda ve erzak desteklerine devam eden Kızılay bu sefer de ekonomik bakımdan zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde nakit desteğinde de bulunuyor. Başvuru şartını taşıyan vatandaşlar için gıda, erzak ve nakit yardımı alma şansı hakkı da elde ediyorlar.

Başvurular ise yine e-Devlet üzerinden yapılıyor. E devlet üzerinden giriş yaparak Kızılay yardımından faydalanıp faydalanamayacğınızı öğrenebilirsiniz. Kızılay tarafından hane başına yapılacak olan yardım miktarları ise 200 TL, 500 TL ve 1200 TL olarak belirlendi.

Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar Kızılay’dan nakit desteği yanı sıra Gıda ve Erzak desteği yardımı alma şansına da sahip oluyorlar. 

Kızılay tarafından yapılacak yardım için müracatlar devam ediyor. Müracatlar ise e devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar başvuru yapmaları halinde Kızılay tarafından sağlanan yardımlardan eğer hakkı var ise yararlanabiliyor.

Kızılay’dan yardım alabilmeniz için e devlet giriş yaparak yardım hakkınızın bulunup bulunmadığını sorgulamanız gerekiyor. Yardımlar hane başına veriliyor en önemli etken ise hane başına gelirin asgari ücretinin üçte bir oranında olması gerekiyor. 

e-Devlet Kızılay yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kızılay yardımından yararlanabilmeniz için e-Devlet üzerinden yardım başvurusunda bulunmanız gerekiyor. E devlet’e TC kimlik no ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra Kızılay Yardım sorgulama yazarak başvuru ekranına ulaşabilirsiniz. Hane içinde kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az ise Kızılay’dan Siz de yardım ödemesi alabilirsiniz.