Bu mesaja sakın tıklamayın! İBB’den gelen bir mesaj gibi gözüküyor… Teknoloji gazetecisi yorumladı: Ülkemizde son zamanlarda yapılan en büyük siber saldırılarından birisi

Türkiye’de yüzlerce kişiye İBB’ye ait gibi gözüken bir SMS geldi. Linke tıklayan binlerce kişi bilgilerini dolandırıcılara kaptırdı. Teknoloji gazetecisi Hakkın Alkan yapılan saldırının “Ülkemize son zamanların en büyük siber saldırılarından birisi” olarak nitelendirdi. Konuyla alakalı olarak İBB ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından uyarı yapıldı.

Bu mesaja sakın tıklamayın! İBB’den gelen bir mesaj gibi gözüküyor… Teknoloji gazetecisi yorumladı: Ülkemizde son zamanlarda yapılan en büyük siber saldırılarından birisi

Yüz binlerce kişiye SMS gitti, binlerce kişi bilgilerini dolandırıcılara kaptırdı! Dün akşam hem İBB hem Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından da uyarı yapılan SMS sonrası çok konuşulacak bir açıklama geldi.

E-DEVLET TUZAĞI

Türkiye'ye "son zamanların en büyük siber saldırılarından birinin" yapıldığını söyleyen teknoloji gazetecisi Hakkı Alkan bilinçsiz olan binlerce kişinin bilgilerinin çalındığını dile getirdi.

Hamdi Alkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda

“Bugün, ülkemize son zamanların en büyük siber saldırılarından biri yapıldı. Bilinçsiz olan binlerce kişinin bilgileri çalındı. Bu akşamki olay, basit bir hadise değil. Yüz binlerce kişiye böyle kolay SMS gönderilememeli. Haberleşme sistemlerimizin yerlilik ortanı artırılmalı. Siber Güvenlik Okur Yazarlığı için vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi adına seferberlik başlatmalıyız. Takipçilerim için bu konular çerez gibi gelebilir ancak bu beceriye sahip olanların toplumda %10’u geçeceğini sanmıyorum. Etrafımızı bilgilendirmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Bu mesaja sakın tıklamayın! İBB’den gelen bir mesaj gibi gözüküyor… Teknoloji gazetecisi yorumladı: Ülkemizde son zamanlarda yapılan en büyük siber saldırılarından birisi - Resim : 1

Dün akşam birçok kişinin telefonuna İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı gibi görünen bir numaradan SMS gönderilmişti. SMS'te yer alan link ve panik yaratan uyarı ise dolandırıcıların tuzağından ibaretti.

Söz konusu SMS'te "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz." ifadesi yer alıyordu. Numarayı ve uyarıyı gerçek sanıp linke tıklayanların bilgilerinin dolandırıcılar tarafından ele geçirildiği belirtiliyor.

RESMİ KURUMLAR PEŞ PEŞE UYARDI

Bu mesaja sakın tıklamayın! İBB’den gelen bir mesaj gibi gözüküyor… Teknoloji gazetecisi yorumladı: Ülkemizde son zamanlarda yapılan en büyük siber saldırılarından birisi - Resim : 2

İBB'den gelen açıklamada "Söz konusu mesajla ilgili vatandaşlarımızın hiçbir işlem yapmamasını önemle rica ederiz" denirken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de "Kısa mesajdaki link aracılığıyla kullanıcıların e-devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır" bilgisini verip yalnızca resmi kurumların bildirimlerine itibar edilmesi gerektiği yönünde uyarmıştı.