Buça’da toplu mezarlar açılıyor: 8 ceset daha çıkarıldı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e 15 kilometre uzaklıkta yer alan ve katliam iddialarıyla gündeme gelen Buça şehrinde bulunan ikinci toplu mezardan 8 ceset daha çıkarıldı. Dünyanın gözünü çevirdği Buça kentinde, sokaklarda infaz edilmiş siviller ve toplu mezar görüntüleri büyük tepkilere neden olmuştu.

Buça’da toplu mezarlar açılıyor: 8 ceset daha çıkarıldı

Bölgenin Rus işgali altında kaldığı dönemde, Rus askerlerince öldürüldüğü iddia edilen sivillerin cesetleri çıkarılarak, kimlik tespiti için adli tıp kurumlarına gönderiliyor.

Azize Andria Kilisesi'nin iç avlusunda 4 gün önce ilk açılan toplu mezarın hemen yanında bulunan ikinci mezardan çıkarılmaya başlanan cesetler, DNA incelemelerinin yapılması için numaralandırılarak ilgili merkeze gönderilmesi için hazırlandı.

Buça’da toplu mezarlar açılıyor: 8 ceset daha çıkarıldı - Resim : 1

Ceset çıkarılması çalışmalarını yerinde takip eden Buça Bölge Savcısı Ruslan Kravchenko, burada yaptığı açıklamada, sadece ilk açılan toplu mezarda toplam 57 cesedin çıkarıldığı bilgisini paylaştı.

Buça’da toplu mezarlar açılıyor: 8 ceset daha çıkarıldı - Resim : 2Cesetlerde yapılan incelemelerin sonucu sivillerin Rus askerlerince silahla vurulduklarının ortaya çıktığını kaydeden Kravchenkko, "Bu insanlar, tahliye sırasında öldürüldü." dedi.

Bugün açılan ikinci mezardan şimdiye kadar 8 ceset çıkarılırken, çalışmalar sürüyor.

Buça’daki toplu mezarlardan çıkarılan çoğu cesette ense, diz ve vücudun diğer bölümlerinde kurşun izleri görülüyor.

Buça’da toplu mezarlar açılıyor: 8 ceset daha çıkarıldı - Resim : 3

Sokaklardaki ceset görüntüleriyle dünya gündemine giren ve Rus ordusunun nisanın başında çekildiği Buça kentinde, sokaklarda infaz edilmiş siviller ve toplu mezar görüntüleri büyük tepkilere neden olmuştu.

Buça’da toplu mezarlar açılıyor: 8 ceset daha çıkarıldı - Resim : 4

Buça’da toplu mezarlar açılıyor: 8 ceset daha çıkarıldı - Resim : 5