Buğra Gökce sert çıktı, taksiciler geri adım attı! "Kontak kapatmayacağız"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME toplantısında aldığı zam kararına uymayacaklarını belirtip kontak kapatacaklarını açıklayan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin "UKOME kararı dışında ücret toplamaya çalışan olursa trafikten menederiz" sözleri sonrası geri adım attı. Aksu "Kontak kapatma aşamasına geldiğimizi söyledik. Şu anda kapatmayacağız" dedi.

Buğra Gökce sert çıktı, taksiciler geri adım attı! "Kontak kapatmayacağız"

İBB’nin UKOME toplantısında dün alınan kararla toplu taşıma ücretleri yüzde 51,52 oranında zamlandı. Taksilerin ise açılış ücretine yüzde 51.52, indi-bindi ücretine ise yüzde 75 zam geldi. Sarı taksilerde açılış 19,17 lira, kilometre başına 13,75 lira oldu. İndi-bindi ücreti ise 70 liraya yükseldi.

AKSU: TARİFEYİ UYGULAMAYACAĞIZ, KONTAK KAPACAĞIZ
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, yapılan zammı beğenmeyerek toplantıyı terk etti. Kontak kapatacaklarını söyleyen Aksu, "Kesinlikle bu tarifeyi uygulamayacağız, kabul etmiyoruz. Ayara gitmeyeceğiz, kabul etmiyoruz. Esnafımız, kontak kapatmak zorunda kalacak. Bilginize sunuyoruz. Servis, dolmuş, taksi dolmuş, taksici esnafı olarak bu tarifeleri kesinlikle kabul etmiyoruz.  Bizim üst kuruluşumuz bağlı olduğumuz kuruluş yarın ücret tarifeleri değişikliğini yapacak" dedi.

İSTESOB: YETKİMİZ YOK
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın zam talebi üzerine İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, "UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkimiz yok" açıklamasını yaptı.

GÖKCE: BİZ DE YASAL OLARAK ONUN TAKİBİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ
Gökce, toplu taşıma ücretlerine ilişkin kararın UKOME’de olduğunu belirterek, bu kararın herkes için bağlayıcı olduğunun altını çizdi. Gökce “Buna uymayanlar açıkça kanuna aykırı bir işlem yapmış olur. Biz de yasal olarak onun takibini yapmak zorundayız” dedi.

GÖKCE: TRAFİKTEN MENEDERİZ
Gökce “Bunun dışında bir işlem yapan olursa biz bunun takibini yaparız. Esnafla konuşarak geldim bunun makul olduğuna ilişkin bir genel kanı da var. Birileri bunun dışında bir işlem yapmaya kalkarsa, biz bunun takibini yaparız. UKOME kararı dışında ücret toplamaya çalışan olursa vatandaşımız bize bildirsin. Haksız kazançtan trafikten menederiz. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız” ifadelerini kullandı.

TAKSİCİLER GERİ ADIM ATTI: KONTAK KAPATMAYACAĞIZ
Taksi ücretleriyle ilgili yaşanan tartışmaların ardından CNN Türk'e konuşan Eyüp Aksu, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası olarak kontak kapatma kararı alınmadığını söyledi. Aksu, taksiciler birliğinin taleplerini reddetmesi için de "Bir taraftan İBB UKOME hakkımızı vermiyor, bir taraftan bağlı olduğumuz kuruluş hakkımızı vermiyor." dedi. Kontak kapatma kararından geri adım attıklarını söyleyen Aksu "Kontak kapatma aşamasına geldiğimizi söyledik. Şu anda kapatmayacağız." diye konuştu.