Bülent Kerimoğlu tv100’e konuştu: Ekrem İmamoğlu bunu seçimden önce yaptıysa eyvah, seçimden sonra yaptıysa yine eyvah!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin üst düzey isimleriyle yaptığı toplantıya ilişkin "En hafif tabiriyle bunun adına komitacılık denir. İmamoğlu 'ben bu tür toplantılardan 250-300 tane yaptı' dedi. Bu toplantıları 14 Mayıs, 28 Mayıs seçimlerinden önce yaptıysa zaten eyvah, söylenecek bir şey yok. 28 Mayıs'tan sonra bu 40 gün içinde 250-300 toplantı yaptıysa yine eyvah. Günde 3-4 toplantı ederki İstanbul'un sorunlarını konuşamaz." yorumunu yaptı.

Posta Gazeteci yazarı Murat Sevinç, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, gazeteci Barış Yarkadaş, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programına konuk oldu. 

"İBB BAŞKANLIĞI'NA ADAYIM" DEMİŞTİ
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun, CHP'nin belediye başkanları ile yaptığı toplantıda "İstanbul'da bir başarı yakaladık, bunu yerel seçimde de sürdürmek zorundayız. Eğer üyeye dayalı ön seçim koyarsanız ben İBB Başkanlığı'na adayım." demesi programda masaya yatırıldı.

"ÜYE NEZDİNDE BİR SEÇİM YAPILIRSA BEN DE İBB BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN YOLA ÇIKTIM"
Taksim Meydanı'na konuk olan Kerimoğlu  "CHP'de görev yapan her üyenin CHP kurullarında talep açması doğal bir şeydir. Önümüzdeki günlerde kurultay süreci olacak. Ben toplantıda tüzük değiştiğinde, parti içi demokrasi daha etkili ve güçlü olduğunda üyeye dönük bir önseçim sözkonusu olduğunda 'İBB Başkan' adaylığı için yapılacak bir önseçimde aday olmak istediğimi ifade ettim. 10 yıldır Bakırköy Belediye Başkanıyım. Ben İBB Başkan adaylığı konusunda kendimi, diğer arkadaşlarım gibi yetkin ve hazır hissediyorum. Sayın büyükşehir belediye başkanımız önemli çalışmalar yaptı ama CHP'de demokratik teamüller gereği hep bir yarış vardır. Biz daha iyi hizmet edebileceğimiz konusunda bir iddia ortaya koyduk. Takdir partimizin kurullarınındır. Üye nezdinde bir seçim yapılırsa ben de İBB Başkan adaylığı için yola çıktım. Arkadaşların bu konu hakkında ciddi çalışmalar yapıyor." dedi.

"İSTANBUL'UN SORUNLARINDAN ÖTE BAŞKA SORUNLARA İLGİ GÖSTERMEDEN SADECE İSTANBUL'UN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ"
"Ekrem İmamoğlu'nu başarılı buluyor musunuz?" sorusuna Kerimoğlu "Kendisi başarılı bir belediye başkanıdır. Biz kendisinin başarılı olduğuna inanıyoruz ama şu iddiamızdan geri adım atmıyoruz; Biz çok daha iyisini, çok daha konstre olan, İstanbul'un sorunlarından öte başka sorunlara ilgi göstermeden sadece İstanbul'un sorunlarını çözme konusunda 7/24 bütün enerjimizle çözebileceğimiz inancıyla belediye başkanlığına adayız." yanıtını verdi.

"ZOOM TOPLANTISINI GAYRİ AHLAKİ BULUYORUM"
Kerimoğlu "Bu parti içi bir toplantıydı. Bunlarla ilgili değerlendirme yapmam yakışı kalmaz. Ekrem Bey'e yakın ve uzak bir takım gazetecilerin değerlendirmeleri olunca herkesin huzurunda canlı yayında ifade etmek istedim. Ben parti içinde her türlü konunun konuşulması gerektiğine inanan birisiyim. Asla bir hakaret, iftira, parti geleneğimize yakışmayacak bir davranış içinde olmadım. Partimizin kurullarında yapılacak bir toplantıda açık yüreklilikle düşüncelerimi herkesin yüzüne karşı muhattaplarına karşı söyleyebilmenin bir partililik gereği olduğuna inanırım. Partinin hiyerarşisine uymayan, disipline ve geleneğe uymayan bu tür toplantıları ben etik bulmuyorum, gayri ahlaki buluyorum" dedi. 

"BU TOPLANTILARI 14 MAYIS, 28 MAYIS SEÇİMLERİNDEN ÖNCE YAPTIYSA ZATEN EYVAH, SÖYLENECEK BİR ŞEY YOK"
Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin üst düzey kurmayları ile yaptığı toplantıya ilişkin Kerimoğlu "'Genel başkanımıza bu tür toplantılar parti geleceğinde, disiplinimizde yoktur' dedim. En hafif tabiriyle bunun adına komitacılık denir. İmamoğlu 'ben bu tür toplantılardan 250-300 tane yaptı' dedi. Bu toplantıları 14 Mayıs, 28 Mayıs seçimlerinden önce yaptıysa zaten eyvah, söylenecek bir şey yok. 28 Mayıs'tan sonra bu 40 gün içinde 250-300 toplantı yaptıysa yine eyvah. Günde 3-4 toplantı ederki İstanbul'un sorunlarını konuşamaz." şeklinde yorum yaptı.

"NÜFUSUNUN BÜYÜK OLMASI, BÜTÇESİNİN BÜYÜK OLMASI ONUN BÜYÜK OLDUĞU, BİZLERİN AMİRİ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ"
İmamoğlu'nun toplantısıyla ilgili Kerimoğlu "CHP'nin grup başkanı, grup başkanvekili, parti meclisi üyeleri, milletvekilleri orada. Bunlar İBB Başkanı'nın üzerinde olan kişilerdir. Sayın İmamoğlu'nun adeta İBB şube müdürleri ile yaptığı bir toplantıya benzer bir toplantı yapmasını hiyerarşik bir disipline aykırı olarak bulduk. Nüfusunun büyük olması, bütçesinin büyük olması onun büyük olduğu, bizlerin amiri olduğu anlamına gelmez." dedi. 

"BUNU YAPACAKSANIZ GÖREVİNİZİ BIRAKARAK YAPMANIZ GEREKİR"
Sözlerini sürdüren Kerimoğlu "Bu toplantılar CHP’nin daha başarılı olması niyetiyle yapılmış olsa yine anlaşılabilir bir şey ama gizli saklı yapılıyorsa, CHP’nin başarılarını artırmaktan ziyade Genel Başkan’a yönelik PM’de bir organizasyon yapmak gayri ahlakidir. Bunu yapacaksanız görevinizi bırakarak yapmanız gerekir." dedi.

"O SEÇİMDE HER KİM ADAY OLSAYDI KAZANIRDI"
2019'daki yerel seçimlere ilişkin Kerimoğlu "O seçimde her kim aday olsaydı kazanırdı. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. 16 Nisan 2017 referandumunda zaten CHP’nin İstanbul’da yerel seçimleri kazanacağı belliydi. Esas zora sokan 2019’da 13 bin oyla yerel seçimleri kazanmamızdı." değerlendirmesini yaptı. 

"KENDİNİ TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI TEK BAŞINA ÇÖZECEK BİR KAHRAMAN GİBİ GÖRÜYOR"
Kerimoğlu "Sorun mahkeme kararıyla 31 Mart Yerel Seçimi'nin iptal edilmesiyle başladı. O seçimler iptal edilmeseydi İmamoğlu tek başına bir kahramanlık hikayesi yazdım deyip başka bir yerde görmeyecekti. Kendini Türkiye'nin sorunlarını tek başına çözecek bir kahraman gibi görmektense ortak aklı, örgütü, partiyi önemserdi. 2. seçime giderken o seçime İmamoğlu tek başına gitmek istedi." diye konuştu.

"ALİ KILIÇ 'İSTANBUL'U BAŞKA BİR ARKADAŞIMIZ DA KAZANABİLİR' DİYOR"
"Bayramdan önce ilçe belediye başkanlarıyla bir toplantı yapıldı" diyen Kerimoğlu "O toplantıda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İmamoğlu'na 4 sayfalık bir eleştiri mektubu sunuyor. Orada İmamoğlu 'İstanbul'u başka bir arkadaşımız da kazanabilir' diyor." ifadelerine yer verdi.

"KAFTANCIOĞLU’NUN İL BAŞKANLIĞI’NI UYGUN GÖRMEDİM"
Canan Kaftancıoğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili Kerimoğlu "İmamoğlu ile aramızda özel bir sorun olmadı fakat parti içi meselelerde farklı düşündük. Ekrem Bey, Canan Kaftancıoğlu’nu istedi ve adaylığı konusunda çok destekleyici oldu fakat ben Kaftancıoğlu’nun İl Başkanlığı’nı uygun görmedim." dedi. 

"BAŞARISIZLIK HEPİMİZİN BAŞARISIZLIĞI"
Seçim sonucuyla ilgili Kerimoğlu "Başarısızlık hepimizin başarısızlığı. 6 parti ve üstüne eklenmiş 2 belediye başkanımızın, vekillerin, hepimizin başarısızlığı. Siyaset, liderle, kadroyla, söylemle birlikte yapılır. Sayın Genel Başkanı’mız bu seçimleri kazansaydı, hepimiz bu 6’lı Masa’yı nasıl kurduğunu, nasıl başarı kazandığını konuşacaktık. İl başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız başarılı mı? Değişim çok güzel bir kelime, peki neyin değişimi? İçinde ilke var mı, program var mı, prensip var mı? Bunun adı değişim değil, siyasi kariyer planıdır." şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Kerimoğlu "Sayın Genel Başkan ‘Değişim kaçınılmazdır, her konuda değişim olacaktır. Bir gün ben de bu değişimin mutlaka gerçekleşmesi için gerekli adımları atacağım. Partiyi, ehil ellere, liyakatli kadrolara, başarılı, geçmişiyle CHP geleneğini temsil edebilecek insanlar var ise onlara bırakacağım’ dedi." ifadelerine yer verdi.