Buraya düşenler yüzde 100 ölüyor... Hepiniz bilin hepinizin bilgisi olsun

Dünyanın en tehlikeli su yoluna yanlışlıkla düşmenin bedeli oldukça ağır. Direkt olarak canınızla ödenen bir bedel bu, o yüzden bu akarsuyu kimsenin hafife almaması gerektiği söyleniyor. Sakin bir nehir gibi durarak kandırabilir ancak şakası yok. Üzerinden atlanacak kadar yakın kayalara sahip bu nehirde, kayaları kaçırırsanız bu son atlayışınız olabilir.

Buraya düşenler yüzde 100 ölüyor... Hepiniz bilin hepinizin bilgisi olsun

Birleşik Krallık'ta bulunan görünüşte sakin bir nehir üzerindeki hızlı suya düşen birinin buradan sağ kurtulma ihtimali yok. Yüzde 100 ölüm oranıyla bilinen su "dünyanın en tehlikeli" akarsuyu olarak ünlendi. Kuzey Yorkshire'daki Bolton Abbey'deki Strid, cesur ziyaretçilerin üzerinden atlayabileceği kadar dar olan sakin bir su şeridi gibi görünüyor. Ancak bir YouTuber olan Tom Scott'a göre yanlış bir atlama, hayatınıza mal olabilir. 

Buraya düşenler yüzde 100 ölüyor... Hepiniz bilin hepinizin bilgisi olsun - Resim : 1

KÖTÜ BİR ÜNE SAHİP

Rıhtım Nehri'nin bir bölümü olan bölge hakkındaki iddialar, "yüzde 100 ölüm oranına" sahip olduğunu söylüyor. Sığ görünmesine rağmen, güçlü nehir akıntıları ile aslında son derece derin olan Strid, nehrin kayalıklardaki dar bir boşluktan geçmeye zorlandığı Bolton Manastırı'na yakın, Rıhtım Nehri üzerinde ünlü bir noktadır.

Buraya düşenler yüzde 100 ölüyor... Hepiniz bilin hepinizin bilgisi olsun - Resim : 2

DÜNYADAKİ EN TEHLİKELİ SU YOLU

Nehri gösteren bir videoda Scott şöyle diyor: "Bence burası dünyanın herhangi bir yerindeki en tehlikeli su yolu. Kesinlikle daha fazla can alan nehirler var ve çok az teknenin yelken açabileceği akıntılar ve şelaleler var. Ama genellikle onların geldiğini görebilirsin. Bu sadece ormanın ortasında masum görünen bir dere, üzerinden atlayabilirsin. İnsanlar ara sıra yapar, ama o atlamayı kaçırırsan, seni öldürür."

Buraya düşenler yüzde 100 ölüyor... Hepiniz bilin hepinizin bilgisi olsun - Resim : 3

TOZ HALİNE GELEBİLİR

Nehir, aşağıdaki kayalarda "geçitler ve tüneller" açan "yan tarafına döner. Bu, hızlı ve ölümcül akıntıların derin, kaynayan bir kütlesi" diye ekledi. Düşen herhangi biri, "kayalara ve suya karşı tekrar tekrar toz haline gelebilir."

Buraya düşenler yüzde 100 ölüyor... Hepiniz bilin hepinizin bilgisi olsun - Resim : 4

ÇEKİCİ GÖRÜNÜYOR, SİZİ ÖLDÜRECEK

WorldAtlas, bölümü yüzyıllardır canlara mal olan ve hayatta kalanlar için "korkunç anılar" bırakan "ölüm tuzaklarını" saklıyor olarak tanımlıyor. Scott ayrıca, sudan atlamaya çalışırken ölen İskoçya'nın gelecekteki kralı olacak genç bir çocuğun 12. yüzyıl hikayeleri olduğunu söyledi. YouTuber, çok sayıda ekipman ve şansla "hayatta kalınabileceğini" söyledi, ancak 2010 yılında küçük bir çocuk boğuldu. "İşte bu yüzden çok tehlikeli, güvenli görünüyor, çekici görünüyor ve sizi öldürecek."