Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve İstanbul dikkat! Kar yağışında yeni perde geldi. Tek tek mor yanmasını bırakın, daha önemli bir gelişme

Meteorolojideki önemli kaynaklar arasında yer alan Hava City tarafından Marmara bölgesindeki illerimiz Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve İstanbul için yeni kar yağışı tarihi verildi. Tek tek mor yanmasını bırakın, daha önemli bir gelişme.

Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve İstanbul dikkat! Kar yağışında yeni perde geldi. Tek tek mor yanmasını bırakın, daha önemli bir gelişme

Türkiye'de havalar soğumaya devam ederken, Marmara bölgesindeki illerimiz Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve İstanbul da kar yağışlarının kendilerine ne zaman geleceğini merak ediyor.

Meteorolojide önemli kaynaklar arasında yer alan Hava City ise Marmara bölgesi için yeni kar yağış tarihini açıkladı. Tek tek mor yanmasını bırakın, daha önemli bir gelişme. 

Hava City'nin açıklamasında şöyle denildi: 

"Kış tahminimde işaret ettiğim Ocak sonu Şubat başı beklentilerimde ihtimal yükseliyor. Zira Stratosferin ikinci bir darbeyi Ocak 16-17 gibi alacağı artık net olarak görülüyor ve bundan sonrası pattern yani basınç diziliminin nereye doğru evrileceğini tespit etmeye kalıyor. " 

15-21 Ocak haftasında ılık tarafta kalmamıza sebep olacak (Troposferdeki güçlü doğulu momentumun neden olduğu) Grönland Blokajının, MJO'daki 5-6 faz emareleri ile bize +SCAND patternine evrileceğini işaret ederken, bağlantıyı SSW etkisiyle ve yüksek ihtimalle Doğu Avrupa'ya doğru yer değiştirecek (Displacement) Polar Vortex varlığı ile kurabiliriz."