Büyükçekmece İŞKUR’da soruşturma! Kendi hesaplarına usulsüz para aktardıkları ortaya çıktı! 39 gözaltı

Büyükçekmece İŞKUR’da görevli A.U. ve M.G. isimli iki memurun firma yetkilileri ile birlikte hareket ederek hesaplarına usulsüz para aktardığı ortaya çıktı. Yapılan eş zamanlı operasyonlarla birlikte bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

Büyükçekmece İŞKUR’da soruşturma! Kendi hesaplarına usulsüz para aktardıkları ortaya çıktı! 39 gözaltı

İstanbul Büyükçekmece İŞKUR’da görevli olan A.U. ve M.G isimli iki memurun firma yetkilileri ile birlikte hareket ederek gerçeğe aykırı istihdam kayıtları oluşturduğu ve firmaların İŞKUR’un düzenlemiş olduğu İş Başı Eğitim Programlarındaki yükümlülüklerini yeri getirmediği durumlarda ilgili memurlara rüşvet vererek maddi menfaatte bulunduğu ortaya çıktı.

Söz konusu memurların, şüpheli firma yetkilileri tarafından memur ve eşi hesaplarına yaklaşık 1 Milyon TL (güncel değeri 3 Milyon TL) usulsüz para aktardığı, toplam 7 Milyon TL (güncel değeri 16 Milyon TL) kamu zararına sebep olduğu tespit edildi.

İKİ İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Yapılan tespitler üzerine suç eylemlerine dahil olduğu anlaşılan 1’i tutuklu şüpheliye iki ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

39 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken; 3 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.