Çanakkale'de alevlerle savaş! Bakan Yumaklı'dan endişelendiren açıklama: Rüzgar şiddetini artırıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki yangınla ilgili son bilgileri paylaştı. Yumaklı, "Rüzgar hızı saatte 60 km'nin üzerine çıktı. Rüzgarın da hızıyla alevler buraya kadar gelecek. Arkadaşlarımız karşılamak için bir yığınak yapmış durumda. Rüzgar şiddetini artırıyor. Rüzgarın enerjisinin düşmesini bekliyoruz." dedi.

Çanakkale'de alevlerle savaş! Bakan Yumaklı'dan endişelendiren açıklama: Rüzgar şiddetini artırıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki son duruma ilişkin Ulupınar Köyü’nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı şu ifadeleri kullandı;

"Burada yaklaşık bin 500 hektarlık bir alanda parça parça yangınlar vardı. Şu anda rüzgar hızı saatte 60 km'nin üzerine çıktı. Rüzgarın da hızıyla alevler buraya kadar gelecek. Arkadaşlarımız karşılamak için bir yığınak yapmış durumda. Rüzgar şiddetini artırıyor. Rüzgarın enerjisinin düşmesini bekliyoruz. Sonrasında arkadaşlarımız karşılayıp başka yere sıçramaması için faaliyette bulunacaklar.

Spot atma diye bir olay var. Yanmış materyaller yanmamış alanlara rüzgarla gidebilir. Bunların önlemlerini de almaya çalışıyoruz.

Bir iki saat içinde gerçek resmi görmüş olacağımızı ümit ediyorum. Yoğun duman olduğu için arkadaşlarımızla haberleşerek insansız hava araçlarımızdan gelen bilgilerle durum tespitimizi yapmış olduk.

Gerekli bilgilendirmelerin dışında tahminler ya da gereğinden farklı az ya da fazla yorumlar halkımızı yanlış düşüncelere sevk edebilir. Burada bir ekip halinde çalışan çok büyük bir ordu var açıkçası."