Canlarını zor kurtardılar. Sağanak yağış duvarları aştı, evleri, ahırları ve iş yerlerini göle çevirdi.

Etkili olan sağanak yağış sonrasında Bingöl, sular altında kaldı. Evler, iş yerleri ve ahırlar dahil olmak üzere bölgeyi tamamen su bastı. Her yağışta benzer tabloları yaşadıkları söyleyen bölge sakini, artık bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi.

Canlarını zor kurtardılar. Sağanak yağış duvarları aştı, evleri, ahırları ve iş yerlerini göle çevirdi.

Karlıova ilçesi Dörtyol köyünde akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle birçok ev ve ahırı su bastı, araziler su altında kaldı. Köyde yaşayanlar ahırlardaki hayvanlarını güçlükle dışarı çıkardı.

Canlarını zor kurtardılar. Sağanak yağış duvarları aştı, evleri, ahırları ve iş yerlerini göle çevirdi. - Resim : 1

MALLARINI BIRAKTILAR, CANLARINI KURTARMA DERDİNE DÜŞTÜLER

Köylülerden Selahattin Alkan, “Sel sularından dolayı bizler artık malımızdan vazgeçtik, canımızı kurtarmanın derdindeyiz. Köye her yağmur yağdığında her yeri sel basıyor. Çünkü altyapı sistemi yetersiz, hatta yok. Artık buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Yağmur yağdığında hemen sel geliyor, duvarları aşarak evleri, ahırları göle çeviriyor. Hayvanlarımız zarar görüyor, korkuyorlar. Çocuklarımız okula gidemiyorlar, eğitimden geri kalıyorlar. Çünkü yürüyecek bir yol kalmıyor. Her yer sular altında kalıyor. Lütfen yetkililer artık sesimizi duysun ve bir an önce bu soruna bir çözüm bulsunlar” diye konuştu.

Canlarını zor kurtardılar. Sağanak yağış duvarları aştı, evleri, ahırları ve iş yerlerini göle çevirdi. - Resim : 2

BİRÇOK İŞ YERİNİ DE SU BASTI

Kaleönü Mahallesi’ndeki alt geçit ile Küçük Sanayi Sitesi’ndeki birçok iş yerini su bastı. Belediye ekipleri, iş yerleri ile alt geçitteki su tahliyesi için çalışma başlattı. Esnaf da kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.

Canlarını zor kurtardılar. Sağanak yağış duvarları aştı, evleri, ahırları ve iş yerlerini göle çevirdi. - Resim : 3