Çanta silah sayıldı! Durakta beklerken yanından geçen motosikletlilere çantasıyla vurdu! Savunmasında, “Motosikleti serseri gibi kullanıyordu” dedi.

İzmir’de, savurduğu çantasıyla seyir halindeki motosikletin otomobile çarpıp, üzerindeki 2 kişinin düşerek yaralanmalarına neden olan asansör tamircisi şüpheli Cumali Meşe (38) hakkında 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Savcı iddianamesinde Meşe'nin çantasını 'silah olarak' nitelerken, Meşe ise soruşturma aşamasındaki ifadesinde, "Motosikleti serseri gibi kullanıyorlardı. Çarpacaklar diye korktum. Onları korkutmak için çantayı rastgele savurdum" dedi.

Çanta silah sayıldı! Durakta beklerken yanından geçen motosikletlilere çantasıyla vurdu! Savunmasında, “Motosikleti serseri gibi kullanıyordu” dedi.

İzmir’in Urla ilçesinde, Bülent Baratalı Bulvarı'nda geçtiğimiz yıl 22 Kasım saat 08.30 sıralarında motosikletle giden Cem Kayacan (19) ile arkasındaki Meken Akan'a (18) otobüs durağının önünden geçerken, kaldırımdan inen üzerinde fosforlu pantolon bulunan kişi elindeki çantayla vurdu. Kayacan’ın kontrolünü kaybettiği motosiklet, önündeki otomobile çarptı. Kayacan ve arkasındaki arkadaşı Akan, çarpmanın etkisiyle devrilen motosikletle metrelerce sürüklendi. İki arkadaş yaralanırken, şüpheli ise uzaklaştı.

Çanta silah sayıldı! Durakta beklerken yanından geçen motosikletlilere çantasıyla vurdu! Savunmasında, “Motosikleti serseri gibi kullanıyordu” dedi. - Resim : 1

AĞIR YARALANDI

Beyin travması geçiren, kaburgası başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan kasklı Kayacan ile kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Akan, ambulanslarla İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay anı ise yakındaki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.  

Çanta silah sayıldı! Durakta beklerken yanından geçen motosikletlilere çantasıyla vurdu! Savunmasında, “Motosikleti serseri gibi kullanıyordu” dedi. - Resim : 2

“SERSERİ GİBİ KULLANIYORDU”

Polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinin yanı sıra bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden, şüphelinin Gaziemir ilçesinde yaşayan ve asansör tamir işiyle uğraşan Cumali Meşe olduğunu belirledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan Meşe gözaltına alındı. Meşe, polisteki ilk ifadesinde, "Durakta otobüs bekliyordum. Motosikleti serseri gibi kullanıyorlardı. Çarpacaklar diye korktum. Onları korkutmak için çantayı rastgele savurdum" dedi. Meşe, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Şüpheli Meşe, soruşturma sürerken 2 ay tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edildi.

Çanta silah sayıldı! Durakta beklerken yanından geçen motosikletlilere çantasıyla vurdu! Savunmasında, “Motosikleti serseri gibi kullanıyordu” dedi. - Resim : 3

 SİLAH SAYILDI

Soruşturmanın ardından Urla Cumhuriyet Savcısı Rümeysa Çakar, iddianamede Meşe hakkında her kişiye yönelik eyleminden dolayı 'kasten yarayama' ve 'basit yaralama' suçlarından 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianamede, şüpheli Meşe'nin 'silah sayılacak' çanta ile seyir halindeki motosikletteki şikayetçilere vurup, 'silahla kasten yaralama' suçunu ayrı ayrı işlediği anlaşıldığına da yer verildi.

.