Cephane gibi ev! Onlarca silah ele geçirildi! 6 kişi gözaltında

İstanbul’da polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurulan araçta ruhsatsız silah bulundu. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramada 52 silah ve 21 silah kutusu ele geçirildi.

Cephane gibi ev! Onlarca silah ele geçirildi! 6 kişi gözaltında

İstanbul’un Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 1 Mayıs'ta Maltepe ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde uygulama sırasında şüphe üzerine bir otomobile ‘dur’ ihtarında bulunuldu. Durdurulan araçtaki F.Y., B.F.K. ve Y.A. adlı şahısların GBT sorgulaması yapılırken, araçta ve şahısların üzerinde yapılan aramada 4 ruhsatsız silah ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 kişinin Maltepe Gülsuyu Mahallesi'ndeki evlerine savcılık talimatıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda Y.T., F.E.A. ve U.K. adlı 3 kişi daha yakalanırken, yapılan aramalarda 52 silah ve 21 silah kutusu ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin tamamı Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı. Burada ifadeleri alınan şüpheliler, “6136 SKM” suçundan 2 Mayıs’ta Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlıların tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.