Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tv100'e konuştu: O ilde 7 ve üzeri deprem üretme kabiliyeti olan 21 aktif fay hattı var

Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'a konuk olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir'in deprem riski bakımından en riskli iller arasında yer aldığını belirterek "İzmir'de yapılan çalışmalara göre 6 ve 7 üstü deprem üretme kabiliyeti olan 21 aktif fay hattı bulunuyor. En büyük risk taşıyan illerden birisi İzmir. 21 aktif fay hattı var." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Türkiye'nin deprem riski bakımından en riskli iller arasında İzmir'in yer aldığını belirten Özhaseki "İzmir'de yapılan çalışmalara göre 6 ve 7 üstü deprem üretme kabiliyeti olan 21 aktif fay hattı bulunuyor. En büyük risk taşıyan illerden birisi İzmir. 21 aktif fay hattı var. İzmir'de deprem riski bakımından en yüksek şehirlerin başında geliyor. Ayrıca Ege Denizi'nin altında diri onlarca fay hattı var. Burada yaşadığımız en büyük şansızlık, kentsel dönüşüm bölgeleri ilan ediyoruz. 9 tane riskli alan belirledik. Konutların inşaatına başladık, çok zorluk çektik. TOKİ Başkanlığımız orada konutlar teslim etti. N'olur yerel yönetimler gelin beraber çalışalım." dedi.