CHP'li Yunus Emre: “Vatandaşa maske dağıtamadılar ‘yardım gönderdik’ havası atıyorlar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, "Aradan geçen bunca zamana karşı, iktidar daha kendi vatandaşına maske dağıtmayı bir düzene, sisteme oturtamazken, şu kadar ülkeye bu kadar maske yardımı yaptık, şuradan uçak kaldırdık indirdik havasını atıyor" diye konuştu.

CHP'li Yunus Emre: “Vatandaşa maske dağıtamadılar ‘yardım gönderdik’ havası atıyorlar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, korona virüs salgını sürecinde Türkiye ve Dünya’da yaşanan süreç ve alınan önlemlere ilişkin rapor hazırladı.

‘Küresel Bir Salgın Karşısında Dünya ve Türkiye’ başlığı altında yayınlanan raporda, Türkiye’de genel karantina uygulamasına gidilmemesi eleştirildi.

Salgın sürecinde vatandaşların kaderine tek edildiğini öne süren Emre şunları söyledi:

“Vaka sayılarında etkili bir düşüşü ancak genel karantina ilanı mümkün kılabilirdi, ancak iktidar bu uygulamaya başvurmayı tercih etmedi. Ekonomik yardım paketleri, oldukça sınırlı bir gruba yönelik olarak yapıldı, salgından etkilenen geniş ve yoksul kitleler kapsam dışında kaldı. Ülkemiz kayıt dışı istihdamın yüksek oranlarda olduğu bir ülke. Salgın nedeniyle işini işyerini kaybeden milyonlarca vatandaşımız büyük bir çaresizlik içinde kaderine terk edilmiş durumda.”

"Kendi vatandaşımıza gerekli maskeyi dağıtabildik mi?"

Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin, referandumda söz verilenin aksine salgın sürecinde hızlı ve etkin bir yönetim performansı ortaya koyamadığını belirten Emre, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Aradan geçen bunca zamana karşı, iktidar daha kendi vatandaşına maske dağıtmayı bir düzene, sisteme oturtamazken, şu kadar ülkeye bu kadar maske yardımı yaptık, şuradan uçak kaldırdık indirdik havasını atıyor. Sormak istiyorum iktidar sözcülerine… Kendi vatandaşımıza gerekli maskeyi dağıtabildik mi? Aşını işini kaybeden vatandaşımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabildik mi?

Vatandaşımız zor durumda, çaresiz. İktidar çevreleri ise işi büyük bir özveri ile gecesini gündüzüne katan sağlık emekçilerimize yıkmış, halkın sorunlarına odaklanmak yerine taht oyunları ile uğraşmakta. Vatandaş canını kurtarma telaşındayken, bakanlar parti içi iktidar yarışında.”