CHP Genel Başkanı Özgür Özel tv100'e konuştu! CHP ve DEM arasında ittifak var mı?

tv100'de Özel Röportaj'a konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Gürkan Hacır'ın, "DEM Partisi ile görüştüğünüz bir protokol veya bir ittifak, bir anlaşma var mı yok mu?" sorusuna, "Bunu kaç kere söylesin CHP? Bu CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok. DEM parti ile imza, yazı, protokol yok böyle bir şey” yanıtını verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Özel Röportaj'da" Erdoğan Aktaş, Gürkan Hacır ve Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı.

CHP Lideri Özgür Özel, Gürkan Hacır'ın, "DEM Partisi ile görüştüğünüz bir protokol veya bir ittifak, bir anlaşma var mı yok mu?" sorusunu yanıtladı.

Özgür Özel, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bunu kaç kere söylesin CHP? Bu CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok. Bu seçim çok özel bir seçim. Yeni bir denklem var. Millet İttifakını kurduğumuz partilerle birlikte değiliz. Millet İttifakını oluşturan seçmen bir yere gitmedi. Kimse bize mecbur değil, herkesten oy istiyoruz. Seçmenin temel itirazları duruyor.

"DEM'DEN ÇOK FARKLI AÇIKLAMALAR DUYDUĞUMUZ OLUYOR"

Şimdi kent uzlaşısı, DEM'in kent uzlaşısı yorumu 'Biz kimseyle anlaşmayacağız, kendi adayımızı çıkaracağız. Kazanamayacağımız yerlerde aday olarak oy verebileceğimiz kişileri destekleyeceğiz' şeklinde. DEM'den çok farklı açıklamalar duyduğumuz oluyor.

"DEM İLE BELİRLİ YERLERDE KENT UZLAŞISI SAĞLANMIŞ DURUMDA"

Bizim bu seçimde DEM’le olan ilişkimizde ne onların kayıtsız şartsız bize desteği söz konusu ne de bizim DEM’le kazanmaya yönelik iş birliğimiz söz konusu. Belirli yerlerde kent uzlaşısı olarak adlandırılan uzlaşı sağlanmış durumda ama DEM’in adayları var ve bize de kaybettirecekleri birçok yer olabilir."

"EKREM İMAMOĞLU DEM İLE YAN YANA MI?"

Başak Şengül'ün "İYİ Parti’den İstanbul özelinde Ekrem İmamoğlu’na oy vermeyi düşünen, acaba DEM ile yan yana mı değil mi? Bunu anlamaya çalışan seçmen için de bu açıklamalar önemli değil mi?" sorusuna cevap veren Özel, "DEM’in bir adayı var mı İstanbul’da? Var. O DEM’in adayı varken Ekrem İmamoğlu DEM ile yan yana mı değil mi demek" yanıtını verdi.