CHP Genel Başkanı Özgür Özel tv100’e konuştu: İYİ Parti'nin Ahmet Akın'a borcunu ödemesini bekledik, hala bekliyorum

CHP lideri Özgür Özel, tv100 yayınında, 2019'daki yerel seçimde Balıkesir adayı Ahmet Akın'ın adaylıktan çekilmesinin arkasındaki süreci açıkladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in isteğiyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun kabul ettiği bir karar olduğunu belirtti. Özel "Seçim sonrası Ahmet çok üzgün. Meral Hanım bir gün bizi gösterip "bunların hiçbirine borcum yok, sana borcum var Ahmet" dediğine şahit oldum. Biz İYİ Parti'nin Ahmet Akın'a borçlarını ödemesini bekledik, hala bekliyoruz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 'Özel Röportaj'da Erdoğan Aktaş, Gürkan Hacır ve Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı.

"MERAL HANIM İSTEDİ, KEMAL BEY KABUL ETTİ"
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın ile ilgili Özel "Balıkesir'de Ahmet Akın'ı aday gösterdik. CHP'nin adayıydı, İYİ Parti'yle ortak adayımızdı. Ahmet Akın seçimi almıştı neredeyse, İYİ Parti, İsmail Ok diye bir milletvekili vardı. İnanılmaz bir ısrarla Balıkesir'i bize bırakın dedi. Meral Hanım istedi, Kemal Bey kabul etti. Ahmet de ikiletmeden iki gözü yaşlı şekilde Balıkesir adaylığından çekildi, parti disiplini için. İsmail Ok da seçimi kaybetti. Ok sonra partisinden istifa edip AK Parti'ye katıldı." dedi.

"AKŞENER, AHMET AKIN'I GÖSTERİP 'SANA BORCUM VAR' DEMİŞTİ"
Özel sözlerinin devamında "Seçim sonrası Ahmet çok üzgün. Meral Hanım bir gün bizi gösterip "bunların hiçbirine borcum yok, sana borcum var Ahmet" dediğine şahit oldum. Biz bu seçimlerde Ahmet Akın'ı aday yaptık, biz İYİ Parti'nin Ahmet Akın'a borçlarını ödemesini bekledik, hala bekliyoruz. O jesti bekledik. İşin hakkaniyetinin gereği, orada bir işbirliğiydi. Hür ve müstakil aday dediler. Ben halen daha kendilerinden 'bir borcumuz var' demelerini bekliyoruz. Benim beklentim bu işi tepede halledemiyorsak, İYİ Parti'nin iyi insanları Balıkesir'de ne yaşandığını biliyorlar. Orada hakkın yerini bulması lazım." ifadelerine yer verdi.