Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'ye ziyaret

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'ye ziyaret

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzayı tamamlamasının ardından gözler Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla gerçekleştireceği görüşmeye çevrilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yle Memleket Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

"NEZAKET GÖRÜŞMESİ YAPILDIĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ"

tv100 Editörü Betül Araz, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Her iki taraftan da aldığımız bilgiye göre özel bir gündem olmadığı karşılıklı nezaket görüşmesi yapıldığını söyleyebiliriz” bilgisini paylaştı.

İnce, son yaptığı açıklamada siyaset yapmak istediğini söyleyerek adaylığının devam edeceğini belirtmişti. Şu ana kadar kendisine gelen bir teklif olmadığını söyleyen İnce, Kılıçdaroğlu ile görüşmeye açık olduğunu kaydetmişti.

Peki cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesi istenen Muharrem İnce bu kararı alırsa süreç nasıl işleyecek? Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimine göre, 30 Mart Perşembe gününe kadar itirazlar devam edecek.

SON TARİH 30 MART

31 Mart Cuma günü ise kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayımlanacak. Bu nedenle 30 Mart mesai bitimine kadar adaylıktan çekilmezse Muharrem İnce'nin ismi oy pusulasında yer alacak.