CHP'den TBMM'ye Akbelen çağrısı! CHP 8 Ağustos'ta olağanüstü toplanma talep etti

Muğla’nın Milas ilçesinin sınırları içinde yer alan doğa mirası olarak kabul edilen ve koruma altında olan Akbelen Ormanı katliamı devam ediyor. Vatandaşlar, STK'lar, siyasi partiler katliamı engellemek için protestolarına devam ediyor. CHP TBMM'ye Akbelen çağrısı yaptı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Geçen hafta Akbelen'de çevre katliamı yaşandı. Bu çevre katliamının her boyutuyla incelenmesi gerekmektedir. Bu çerçevede TBMM'yi 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağıracağız" dedi.

CHP'den TBMM'ye Akbelen çağrısı! CHP 8 Ağustos'ta olağanüstü toplanma talep etti

CHP'li Gökhan Günaydın, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Günaydın, Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda maden sahasının genişletilmesi amacıyla yapılan ağaç kesimine ilişkin konuştu.

CHP'den TBMM'ye Akbelen çağrısı! CHP 8 Ağustos'ta olağanüstü toplanma talep etti - Resim : 1

Günaydın, "Geçen hafta Akbelen'de bir çevre katliamı yaşandı. Bu çevre katliamının her boyutuyla incelenmesi gerekmektedir. Sermaye emek çelişkisi, devletin tüm olanaklarının vatandaşın karşısında ve sermayenin emrinde kullandırılması, Türkiye'nin enerji ve maden politikasının maalesef sürdürebilir olmayan bir noktaya doğru hızla kayması, yalnızca enerji fiyatlarında artış nedeniyle başka yerlerden kömür taşımak yerine belki de binlerce yılda oluşmuş ormanı yok etmeye kalkan bu açgözlülüğün deşifre edilmesi gerekiyor. Biz, bu çerçevede TBMM'yi 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağıracağız" ifadelerini kullandı.

Günaydın, Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılmasına ilişkin dilekçeyi, TBMM Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi.