CHP İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Cemal Canpolat, tv100’e konuştu: Bütünleştirmek için aday oldum

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Cemal Canpolat, tv100’e konuştu. Canpolat, bütünleştirmek için aday olduğunu ifade ederek, "CHP’nin tamamını kucaklamaya adayım. CHP’nin belediyesini de milletvekilini de MYK’sını da içeride barışı sağlamak için aday oldum" şeklinde konuştu.

CHP'de İstanbul İl Başkanlığı'na Özgür Çelik'in ardından Cemal Canpolat da aday oldu. Canpolat, CHP İstanbul İl Başkanlığına adaylığını CHP İstanbul il binası önünde yoğun bir kalabalığa açıkladı.

Adaylığını açıklayan Cemal Canpolat Ece Üner ile tv100 Ana Haber’de soruları yanıtladı.

Cemal Canpolat, tv100 ekranlarında şu açıklamalarda bulundu:

"CHP’de bir gelenektir. Aday olan herkes, genel başkanının onayını alırlar ve aday olurlar. CHP örgütü, bizi CHP İstanbul il başkanlığına yeniden aday gösterdiler. Kemal Kılıçdaroğlu, ben aday olacağımı söyleyince; ‘Hayırlı olsun’ dedi.

CHP’ye aday olacak herkes, genel başkanının iznini alır ve adaylığı başlamış olur. CHP örgütü icazetle, belediye başkanından talimar alarak harekete geçmez. CHP’nin tamamını kucaklamaya adayım. CHP’nin belediyesini de milletvekilini de MYK’sını da içeride barışı sağlamak için aday oldum. İl Başkanı olduktan sonra İmamoğlu’nu İstanbul’da yeniden seçtireceğiz.

"KILIÇDAROĞLU'NUN İTİBARSIZLAŞTIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

“Bizim tek derdimiz Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kemal Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırmaya izin vermeyiz.  Herkesi kucaklayacağız. Ekrem İmamoğlu’nu yeniden seçtireceğiz”

"Bütünleştirmek için aday oldum. CHP’nin İl Başkanları genel başkanı temsil eder. Tüzüğümüz gereğince CHP İl Başkanları, büyükşehirlerde grup başkanıdır. Böyle bir gelenekten gelen parti, dışarıda kendi ilçe başkanıyla bu tür polemiklere girmez. Hiçbir belediye başkanı, kendi ilçe başkanının kamuoyu önünde azarlamaz"